26/12-2022   

 Välkommen till Kennel Joinmi

received_772528550699115

Jag heter Gittan Mikaelsson (Birgitta vid högtidliga tillfällen) och jag bor i Uppsala tillsammans med min man Klas, vi har två vuxna barn Johanna & Markus.

Kennelns nuvarande "huvudpersoner" heter Herta, Joinmi Apple of My Eye, hennes dotter Signe, Joinmi Pretty and Proud och Signes döttrar Malva, Jonmi Head Over Heels & Disa, Joinmi My Proud and Joy.

Den alldeles underbara tiken Ines, Manaca’s Join the Joyride som är starten till vår uppfödning finns sorgligt nog inte med oss längre då hon fick somna in juli 2018.

 Jag har alltid haft ett stort intresse för djur av olika slag, men nu är det hund som gäller. Vi har haft en cocker tidigare som hette "Lova". Jag är engagerad i Cockerklubben avd. Uppland och är med och arbetar i styrelsen (ordförande), det är jättekul att träffa "likasinnade" och göra roliga saker tillsammans. Utställning är ett stort intresse för mig och så tränar och tävlar vi Nose Work och Specialsök. Vi går viltspår då och då. Vi har även provat på uppletande, personsök, spår och Hårda spår och det är något som vi ska fortsätta att lära oss mer om och utveckla, hundarna älskar verkligen att använda sin nos. Vi har tidigare även tränat och tävlat rallylydnad och vem vet vi kanske tar upp det igen framöver.

  Den 1 april 2010 fick jag mitt kennelnamn och maj 2010 föddes kennelns första kull och i mars 2013 föddes Kennel Joinmi's andra kull och april 2015 föddes den tredje och 2019 föddes den fjärde och 2021 vår femte kull.

Jag har som mål att föda upp glada, sunda rastypiska cockrar med god exteriör.

(Se valpar.)

 Ines är kennelns stam tik och hon uppfyller mina krav på en bra avels tik, med sitt härliga temperament, mycket arbetsvilja och fina exteriör. Just dessa egenskaper ser jag även i mina andra tikar och deras syskon, Joinmivalparna. Det är spännande, lärorikt och roligt att få följa kennelns "valpar" utvecklas och växa upp till vuxna hundar med sina specifika egenskaper och personligheter.

Jag är så glad och tacksam för att alla "valparna" har fantastiska hem/familjer och har utvecklats till mycket fina och trevliga Cockrar. 

Det är med spänning och glädje jag ser fram emot att få se fler generationer Joinmi växa upp i framtiden

   DSCF5632    DSC_0185

                          Ines april 2010                                           Herta, Österbybruk våren 2014, Tjoho här kommer jag!

 

Namnet Joinmi kommer från en del av Ines kennelnamn Join the Joyride och så en liten bit av vårt efternamn Mikaelsson = Joinmi

 

DSCF1853

                   När en valp lämnar oss kommer den att...                   

  *  säljas enligt SKK's regler                                           

  *  vara veterinärbesiktigad

  *  vara ID-märkt

  *  vara vaccinerad

  *  vara valpkullsförsäkrad (gäller i 3 års tid för ev. dolda fel)

  *  ha med sig en matlista och lite andra tips och råd

  *  få med sig en "snutte" som luktar trygghet

     

 Jag trimmar valpen gratis första året och passar då även på att ge tips och råd om hur du sköter din cockers päls på bästa sätt.

Pälsvård är en stor del av en cockerägares liv  .

Jag kommer alltid att ta mig tid för er valpköpare. Som uppfödare vill jag gärna höra hur det går för er och svara på frågor som dyker upp under tidens gång. Jag vill dela både det som är roligt och eventuella tråkigheter med er.

Ni är alltid välkomna att höra av er till mig om både stort och smått!

 DSC_0936

Signe 2017

 

Signe & jag i Österbybruk 2016

Här kan du enkelt skicka ett meddelande till mig via hemsidan. Jag återkommer med svar så fort jag kan.

Det går även bra att ringa mig: 070 317 98 84 

Hälsningar Gittan

Namn:

e-post:  

Ämne/Rubrik:

Meddelande: