21 juni

Tjoho Jippi Yes osv… i lördags var vi till Leksand på SKK internationella utställning. Upp i ottan och iväg det är inte utan att jag i dessa lägen undrar om man är riktigt klok 4.30 lämnade bilen Uppsala! Men denna gång var det klokt och det blev en väldigt rolig dag och hemvägen gick så lätt och fort  för…. Herman Jonmi Red and Handsome som var först ut vann juniorklass med CK och sedan blev han 3:a bästa hane och fick sitt första CERT!!! Så otroligt roligt!

Stort Stort GRATTIS Sussi & Herman

Herman Leksand 1

Leksand -16

H C 7

H C 8

H C 9

_20160618_180251

_20160618_180454

_20160618_180936

Herman med sina fina rosetter!

 Sen var det dags för Signes, Joinmi Pretty and Proud hon fick excellent men blev sedan avtackad.

Signe leksand -16

Söt-Signe =)

Det gäller att ha tungar rätt i munen när man springer fint

Mormor Ines Ch Manaca’s Join the Joyride var också med och hon var på ett sprudlande humör och är så fantastiskt rolig och visa då =) Ines kom 2:a i veteranklass med CK men blev avtackad i BT.

Ines Leksand -16

En lång men mycket trevlig och fanatisk dag!

och så vill jag passa på att tacka för alla fina ord och gratulationer!


 

 

9 juni

 Nu har vi varit i farten igen jo, det är vi väl mest hela tiden men vi har varit iväg på två utställningar och en Nose Work tävling

Utställning lördag den 28 maj i Vendel, då var cocker spanielkubben avd. uppland som hade sin årliga Cocker Show och domare i år var Frida Ankersson, Kennel Perch Water. Signe vann juniorklassen med Hp och blev BIS-R junior!  Så himla roligt! =) Signe är allt lite showig och tycker om att springa i ringen vilken är så himla kul eftersom jag tycker det är roligt med utställning! =) Herman var också med men blev avtackad.

Herman Vendel 2016

Fina Herman och Sussi! =)

Vendel puss =)

Mattes fina Signe, nospuss

Signe 1 år

Vendel 2016

gittanvinnare

Juniorklass

bisjunior

Signe Junior BIS-R

Tack för bilder från dagen Eva Annerklev och Stina Yron Lund!

Huvudbild Signe

Mallgrodan

Liten mallgroda

 Och på söndagen var vi till vackra Österbybruks herrgård och deras årliga utställning och i år fira den 25 år! Signe var lite trött denna dag och inte alls lika sugen på att visa upp sig men travade på bra ändå lilla gumman och denna dag kom hon 3:a i en stor fin juniorklassen med Ck så jag är jättenöjd!  På eftermiddagen var Herta och jag med på en Nose Work uppvisning och det tyckte Herta var toppen men tyckte att det var alldeles för kort och ville jobba MER!!!

Signe & jag i Österbybruk 2016

Signe och jag i Österbybruk, foto Sussi Berglund

 Vi har varit och träffat Majken och Alma, det blev trimning och fika, god mat och som en massa prat alltid lika roligt att träffas och jag är så glad över att ”min” Majken (och Alma med såklart) har det så himla bra hos fantastiska familjen Strömberg! <3

 Och så har Asta och matte Eva varit här på besök, då blev det också lite trimning och så en massa bus. Det är så roligt att se hur lika Asta och Signe är det är faktiskt lite svårt att se skillnad på dem på lite håll =) Vi ses snart igen <3

 Och i måndags den 6/6 var Herta och jag och tävlade Nose Work , Flaggnosen! och världens bästa Herta gjorde fyra fina stabila för och fina markeringar så jag är mer än nöjd med dagen! Det blev 100 p, 0 fel och helt okej tider och så fick SSE i behållarsöker och det känns alltid extra kul att domaren tycker att man är ett Särskilt Samspelt Ekipage! Det är en hedersam utmärkelse så då får man bli lite extra stolt =) och inte nog med detta så blev Herta total 2:a /49 ekipage till start!  Så himla kul! =)

Herta Flaggnosen 2016


26 maj

Åh så har tiden bara farit iväg igen……. Klas och jag har varit en sväng till Italien och semestrat i den lilla charmiga staden Tropea.

Tropea 2016

 Och medans vi var borta fyllde Ines år! den 9 maj blev hon 9 år mattes finaste lilla kråka

Hipp hipp Hurra för världens bästa Ines!!!

DSCF1886

DSCF5661

Ines 3 år

Ines 9 år

Ines April 2016 

Och så hann vi inte mer än hem och packa upp så var det dags för nästa äventyr. Herta och jag var iväg på Nose Work läger med ENWK, en fantastiskt trevlig och lärorik helg som vi tillbringade med ett härligt gäng nose work fantaster, instruktör var Adam Hübinette


2 maj

 Tänk vad tiden går, idag är det 6 år sedan dessa godingar föddes.

Stort Grattis Charlie, Hjalmar, Alvin, Soya & Herta! Hipp Hipp Hurrrrra!

DSCF7314

8veckor 053

Charlie Hjlmar, Alvin, Soya & Herta     *

8veckor 048

                                                   Jag bara älskar den här bilden, vilka busungar!                 * Foto: Stina Yron Lund

IMG_0211

De tre musketörerna     (1 vecka)

Kopia av 6veckor 119

och så tjejerna och jag   (7 veckor) *

Önskar alla Ines & Paddy barn en underbart 6 årsdag! Nospussar till er


11 april 

Viken härlig helg vi haft! Den har varit full av hundaktiviteter, härligt väder och lite trädgårdfix! Signe fyllde 1 år i fredags och det firade vi med långpromenad i skogen tillsammans med Alvin och Katarina och premiärdopp! Härligt tyckte Signe och Herta som tog årets försa simtur, Ines och Alvin har mognat lite så dom nöjde sig med att bara badade tassarna  Väl hemma igen så var det bara att sätta igång och bada alla tre hundarna inför lördagens CM i utställning inte lika kul tyckte tjejerna

Signe

Signe 1 år, hipp hipp Hurra!

Lördag var det som sagt CM i utställning och jag hade alla tjejerna med mig Herman och Sussi var på plats och även Freja och Malou! Jag hade kameran med mig men det är svårt att fota sig själv så jag inga bilder från själva utställningen men hoppas att det dyker upp några som jag kan få/ta!

CM Utställning 2016

Lördagens alla tjusiga rosetter!

Uppfödargrupp minus Freja

Uppfödargruppen och tyvärr så hade Freja, Joinmi Cheek By jowl hunnit åka hem, det hade varit väldigt roligt med en bild på hela gänget!

Herman CM -16

Herman på borden tillsammans med dagen hemliga domare Cissi Edberg.

H - CM 2016

Herman 1 år

Fina Herman 1 år

Signe 1 år

Fina Signe 1 år

Herman & Signe

och visst kan se att dom är syskon   

Mor och barn

Herman, Signe och mamma Herta

Resultat CM i utställning 2016 är jag så njöd, glad och stolt över: Herman vann klassen med HP, Grattis Sussi! Signe vann klassen med HP och blev sedan 4:a BÄSTA TIK!!! Freja var på ett strålande humör men blev inte placerad. Herta 2:a i klassen med HP och sist men inte minst Ines hon vann klassen med HP och blev 2:a BÄSTA TIK! och BRONS i CM! Ines blev även GULD veteran i CM! och för andra gången i historien hade kennel Joinmi uppfödargrupp och denna gång med tre kombinationer! =) och gruppen vann/3 och fick den tjusiga stora GULD rosetten! Tack Susanne, Malou och Katarina för hjälp med att visa mina tjejer i bästa tik och för att ni var med och visa gruppen!

Och på lördagen fick vi även veta att duktiga Alice och matte Linda hade klarat doftprovet i Nose work, eukalyptus. Bra jobbat team Lothström   Stort grattis till er!!!

Linda & Alice, doftprov eukalyptus

 och till slut, i går söndag var vi till Wik och gick en promenad med ett härligt gäng! Eftermiddagen ägnade vi åt lite vår-piffning i trädgården! En skön dag och och fantasktiskt rolig helg 

C-P 1

Gårdagen glans var snabbt borta....

C-P 2

C-P 4

Signe, Herman, Ines och Herta

Signe & Herman

C-P 9

C-P 7

C-P 8

Wiks slott

Gruppbild 10 april 2016

den obligtoriska gruppbilden!

Mormor Ines och barnbarnen

Signe, Herman och mormor Ines


8 April

Hipp hipp hurra hurra hurra hurra!!!!

Tänk att det gått ett helt år sedan dessa godingar föddes! Det är klokt  vad tider går fort. Stort stort grattis och nospuss till er på födelsedagen! Jag hoppas att ni alla får en toppen dag och jag tror mig veta att alla valparna kommer bli firade ordentligt på sin dag 

Tack alla ni fantastiska valpköpare som tar hand om och älskar era fina, goa Herta-barn på bästa sätt!    

Stolt mamma

Nyfödda

Alla fem

Hela gänget 8 veckor

Hela gänget 8 veckor, Signe, Alice, Asta, Alma & Herman


5 april

  Sen sist har vi haft finbesök av en ”valp” från första kullen och en från senaste kullen och kameran var framme  Under påskhelgen kom Asta, Joinmi Smile and Wave på besök för att bli av med lite valppäls och bus med syrran förstås! Tack Eva och Asta för besöket, ses snart igen!   

Systrarna bus =)

Systrarna Joinmi Asta & Signe

Asta & Signe

Signe, Herta & Asta

Herta med sina döttrar, Signe, Herta & Asta!

 Herta och jag avslutate påskhelgen med att på annandag påsk tävla Nose Work, Påsknosen. Jag är så glad och nöjd över min duktiga alltid lika goa och glada Herta, hon gjorde fyra noggranna sök med fina markeringar. Att detta sedan resulterade i att vi placerade oss som totalt 2:a i tävlingen kom som mycket rolig överraskning och jag är så glad och stolt över Herta! och ett SS (särskilt samspelt ekipage) från domaren på utomhussöket värmer  och gör mig extra stolt!

  Påsknosen 2016

 Och så har Hjalmar, Joinmi Bob’s Your Uncle hälsat på och nu var det ett tag sedan vi sågs så det var extra roligt att ses igen   även han blev av med pälsen och så blev det mys. Herta tyckte brosan var sådär och ville då rak inte leka med honom ;) kan ju även bero på att dom börjar komma upp sig lite i åldern tänk att Ines och kennelns första valpkull fyller 6 år i maj! Tack Christina, Rolle och Hjalmar för att ni kom!

Hjalmar 6 år

Hjalmar!

Hjalmar

Hjalmar mars-16

Go-gubben


24 mars

I söndags var vi på utställning i Högbo. Denna dag var det Herman, Signe och Ines som skulle ställas ut och Herta var med som maskot.

Humle och Dumle i högbo =)

Burhäng, Signe och Herta, lite Humle och Dumle över dom kan jag tycka 

Först ut var Signe för idag var juniortikarna flyttade till en annan ring och domare, det gick strålande Signe travade på så fint Hon vann klassen med CK!  Tillbaka i Cocker ringen var det Hermans tur och han kom 2:a i klassen med CK =) så himla kul, Grattis Sussi! Sist ut var Ines och hon blev placerad 4:a i veteranklassen. Vi passade på att fota snyggingarna medan dom var rena och fina! ;) Tack Manuela för hjälpen! Det gäller och passa på och ta snyggbilder när hundarna är rena och fina för det är inte långa stunder just nu, böta och smutsiga mest hela tiden men snart är det vår på riktigt!

Herman Mars -16, Red and Handsome

Herman, Jonmi Red and Handsome

Herman, Joinmi Red and Handsome, 11 månader

Herman

Signe mars -16, Joinmi Pretty and Proud

Signe, Joinmi Pretty and Poud

Signe, Joinmi Pretty and Proud 11 månader

Signe

Den 13 mars var vi till Strängnäs på utställning och Herman och Signe gjorde din debut officiellt alltid lika spännande. Det gick bra Herman fick Excellent och kom tvåa i klassen =) Signe fick också Excellent men det blev ingen placering i den stora tik klassen. Jag är så glad och nöjd med dagen resultat! =) Grattis till Herman och Sussi!

Strängnäs 13 mars 2016

 Placering hanar juniorklass i Strängnäs

Vill passa på att önska alla en trevlig och GLAD PÅSK!

m_kyckling1


20 mars

HIPP HIPP HURRA!!!!

Stort grattis till Hector, Nova, Freja & Majken som fyller 3 år idag! 

Hoppas ni alla får en toppen bra födelsedag! Nospussar från oss     

_DSC0161 - kopia

Hector, Freja, Majken och Nova 8 veckor     

 


29 februari

Sen sist har vi hunnit med att gå temadag och tränar Nose Work och så fortsätter Signe och jag på vår unghundskurs annars njuter vi mest av promenader i det härliga vädret som varit ett tag nu, vår i luften! =) Vi har varit och hälsat på Majken och Alma med familj och kameran var inte med =(  och så har Alice och Matte Linda varit här och hälsat på. Då passade vi på att fixa lite med Alice päls och hon blev som stora damen, Jättefin! Linda hon är flitig med sin kamera så här kommer några bilder som hon tagit!

S och A

Systrarna bus....

A och S

Signe ser livsfarlig ut!

Alice 10 månader

Alice 10 månader

Alice 10 m

Fina Alice, Joinmi Joyful and Happy.

Alice och Saga

Och en superfin bild på två superfina tjejer! =)


 

10 februari

I söndags var vi iväg på Cocker promenad i Gamla Uppsala. Det var härlig med sol och ”vår” i luften men ack så blött och smutsigt. Det blev en liten släktträff för vår del då Herman, Athos och Sussi och Familjen Strömberg med Majken och Alma också kom på promenaden. Efter promenaden åkte vi hem hit och fikade, alltid lika roligt att ses! =)

Alma & Herman

Herman är väldigt förtjust i sin syster Alma....

Alma

Alma springer fort....

DSC_0025

En stilstudie på yrvädret Signe ...

DSC_0026

DSC_0027

DSC_0028

DSC_0029

DSC_0077

Herta

Herta

Ludvig och tjejerna

Ludvig, Alma & Majken.

Ines Majken Signe och Herta

Ines, Majken Signe & Herta

Gruppbild 7 feb 2015

Hela gänget, tack alla för en trevlig promenad!

 


 

  4 februari

 Nu har tiden smitit iväg igen =) men här kommer lite blandat från januari månad! Inget ont som har något med sig jag är hemma och förskyld och då fick jag till en uppdatering =) Host host……

 Den 10 januari var vi iväg till Örsundsbro på en mycket trevlig promenad tillsammans med Hertas lilla gäng med familjer. Det var så roligt att se valparna tillsammans igen och alla utom Asta med familj hade möjlighet att vara med! Vi började dagen med en skogspromenad och när vi kom tillbaka till startplasten hade Roine och Matilda fixat eld så vi kunde grilla korv! =) Tack alla ni för en super mysig dag!

Promenad med Hertas valpar 100116

Alma, Signe, Herta, Majken, Herman & Alice!

Systrarna söt

Systrarna söt Majken och Herta

S & H

Signe & Herta

Lilla Yrvädret =)

Majken, Herta, Signe & Herman!

Majken

Go-Majken!

H &H

Herman & Herta...

Gänget

Gänget Joinmi =)

Grillning

Strömberg

Sussi & Herman

Sussi & Herman!

Linda & Alice

Linda & Alice!

och här kommer ett axplock av ALLA fina bilder jag fått från denna dag av Linda Lothström som är superduktigt på att fota! TACK!

Linda, promenad

Linda, gänget 1

Linda, gänget 2

Linda, Alice 10-01

Linda L

Linda, alice och jag =)

Nospuss

 En utställning har vi hunnit med, vi var till Rackethallen i Sollentuna och ställde för Hans Rosenberg.  Herman 2:a i klassen och Signe 3:a i sin klass.

H

Go-Herman on the move...

På bordet

Liten Loppa...

S 9 M 2

Rör sig riktigt trevlig tycker jag =)

Söt-Signe

Sötnöt.......

Vi passade på att ta lite ”stå bilder” innan vi åkte hem, alltid kul att ha sedan för att se hur ”valparna” växer och utvecklas.

Herman 9 månader

Herman, Joinmi Red and Handsome, 9 månader

Herman 9 mån

Herman 9 M

och så syrran.....

9 m Signe

Signe, Joinmi Pretty and Proud, 9 månader

Singe 9 mån

Signe 9 månader

signe 9 m

Signe och jag har börjat på kurs, nyttigt och spännande och Herta och jag har kommit igång lite smått med Nose Work igen, och det är KUL!

 


 

 

Den 4 janurai 2016 nytt år och nya möjligheter!

 Jag brukar ju avsluta eller börja året med att sammanställa året som gick men i år hoppar jag över det man får helt enkelt själv leta sig fram bland nyheter 2015 MEN måste ändå utse 2015 höjdpunkt och det var Hertas fina valpar!

DSC_0139

 Och en annan stor förändring i vårt liv var att Majken flyttade, älskade goa Majken bor numera tillsammans med Alma, Joinmi Sweet and Neat hos fantastiska familjen Strömberg, tack för att Majken & Alma får leva med er och ha ett helt underbart liv!

 Söt Majken juni 2015

 Vi har börjat det nya året med ledighet och vi spenderar en del tid i skogen det är skönt att komma ut i dagsljus och lite snö har vi fått =)

Ines, jan -16

jan -16

Signe

Signe jan-16

Jan-16

Signe på språng, alltid full fart! =)

och så har vi fått fina bilder på Alice Joinmi Joyful and Happy, Tack för bilderna Linda!

DSC_0051 (2)

DSC_0080

DSC_0085

Alice, Joinmi Joyful and Happy