28/12

Tiden bara slinter iväg och julen är redan förbi! Vi har haft en lugn och skön helg. Innan jul hann vi med lite annat än julstök.... Signe och jag har varit iväg och provat på Nose work och det klarade hon galant =) Ines var också med men hon kursade med Bengt! och så har Ines, jag och Hermans matte Sussi varit iväg på utställning HUND 2015, Ines placerade sig 3:a i klassen med CK.

Och så vill jag tacka alla fantasktiska valpköpare för alla fina julhälsningar vi fått och för att ni tar så väl hand om era fina goa cockrar!

 Signe på Nose Work kurs

Signe letar efter doften.......

Signe hittar doften

Hittat! Duktig tjej =)

Ines på Nose Work kurs md Bengt

Ines var också på Nose Work kurs med vår goa vän Bengt, tack säger Ines, det var KUL!

S 8 m

Yrvädret Signe 8 månader

Signe 8 månader

Väldigt lurvig men söt! 

Skogpromenader är härligt och här lyckades jag fånga ALLA på samma bild =) och så vill jag passa på att önska alla ett GOTT NYTT ÅR!

JUL 2015

m_pawprint

1/12

Trevlig första Advent!

I helgen som var så hann vi med både Cockerpromenad och utställning. I lördags var det den årliga adventspromenaden som traditionsenligt avslutas med glöggfika! Det var även i år ett härligt gäng!

 Adventspromenad 2015

Tjho full fart

Släkten! =)

Släkten - Ines-Signe-Herta-Herman

Herman

Herman

Glöggfika

 

Och söndags var vi på en inoffare i Jälla och det var också en trevlig dag med goa vänner runt ringen. Herman vann klassen med Hp och blev sedan BIM, Stort Grattis till er Sussi & Herman! Signe kom två med Hp i sin klass.

BIR&BIM 29 nov 2015 Wera & Herman

BIR "Wera" Honeywater's Clean Sweep &  BIM "Herman" Joinmi red and Handsome

Stort Grattis Karoline Djerf & Sussi Berglund!

m_pawprint

 

25/11 071129Vart tar tiden vägen?........

Nu har jag inte uppdaterat här på flera månader och nu är det är snart 1:a advent! Men jag/vi har haft fullt upp med livet och inte prioriterat hemsidan men här kommer en snabbsummering av en del av det vi haft för oss sen sist =)

Hertas fina goa valpar växer och mår bra, jag är så tacksam och glad över att alla har flyttat till så fantastiskt fina familjer och har det så bra! Dom aktiveras på bästa sätt och är så älskade <3 Och det är så roligt att få träffa dem lite då och då och se hur valparna utvecklas. Tänk snart är dom 8 månader, tiden går för fort!

För vår egen del blir det till vardags blir det mest promenader här hemma och i skogen men vi försöker vi hinna med träna lite, mest är det Signe som jag försöker få lite ordning på, hon är ett riktigt litet yrväder, men ett roligt sådant=) Med Herta är det Nose Work som gäller, hon tycker att det är såååå kul! Och så har det blivit lite rallylydnad med betoning på väldigt lite men det hoppas jag att det ska bli mer av till våren…..

Herta sept -15

Goa Herta tuggar ben....

Ines & Signe

medans Mormor Ines roar Signe. -Du och jag mormor, det tror jag det Du & Jag Signe

Signe sept-15

Full fart i livet.........

November:

Nu till helgen blir det cockerpromenad med glöggfika och så ska Signe och Herman på utställning.

Herta och jag har varit iväg på en eftermiddag/kväll i sökutveckling alltid lika roligt och lärorikt!

CM Rally 2015 den 14 november. För femte året arrangerade Cockerklubben Uppland CM i rallylydnad och jag hade anmält Ines och Herta mest på skoj för vi har inte tränat rally på nästa två år. Det är fantastiskt vad hundarna kommer ihåg! Både Ines och Herta gick varsin riktigt bra runda Ines hade en klantig matte som samlade på sig 20 minus för att jag trampade runt, typiskt! Hertas runda blev en GULD runda =) super roligt och helt oväntat! 

CM rally 2015 (2)

CM r2015

CM R 2015

Den här bilden är från Mästarnas Mästare   Foto: Lars Aronssson

 

Den 8:e var vi till Enköping på Mårtensutställningen, Herman och Sussi var med Herman kom 2:a klassen och Signe kom 3:a i sin klass. Det var en trevlig dag i glada vänners lag.

Herman - Mårten 2015

Herman 7 månader, så söt!

Signe -Mårten 2015

Signe 7 månader

Herta och jag har varit iväg och tävlat Nose Work 1 november, Allahelgonanosen och det gick över förväntan Herta blev total två på tävlingen och vann behållarsöket men roligast av allt tror jag i alla fall var att vi fick domarens diplom SS för särskilt gott samarbete och det värmer alltid lite extra! Men Nose Work det är verkligen Herta bästa hon tycker att det är så roligt! =) 

Bild kommer.......

Signe och jag har börjat på unghundskurs, nyttigt och kul att träffa andra raser och deras mattar och hussar.

Oktober:

Den 10 oktober var det inoffare i Jälla (cockerklubben ) kom två i klassen och 2 bästa han valp och Signe kom 2:a i klassen och blev sedan 3 bästa tikvalp.

Den 4 oktober var vi på Club Show och ställde ut det var Herman, Signe och Ines det blev inga placeringar för de små men Ines kom 2:a i klassen. Det är alltid lika roligt att var där det är så trevligt att träffa nya och gamla vänner och bekanta och såklart se alla fina hundar på plats!

Ines Club Show 2015

Ines på Club Show

September:

Herta och jag har varit iväg och gått markeringskurs, det var lite nytt och annat sätt att tänka. Så vi ger och vi tar och plockar russinen ur kakan =) 

Signe och jag har tillsammans med Herman och hans matte Sussi gått valpkurs, det var längesen jag gick valpkurs så det var väldigt spännande oh kul!

Vi har även varit iväg på några ringträningar för Moa Persson, nyttig och lärorikt och superbra miljöträning för valparna.

och så har vi varit på en inoffare l och tränat även denna gång blev Herman två bästa han valp och Signe blev denna gång bästa tikvalp och BIM valp.

Signe utställning sept -15

Signe på språng....

Herman sept -15

och Herman.... visst kan man se att dom är syskon? =)

Augusti:

Sista helgen i augusti var vi till Gotland på tvådagarsutställning.  Alvin, Ines och Herta ställdes ut och Signe fick följa med som maskot. Lördagen fick Alvin vg, Herta 2:a klassen CK, 3 BT och Ines vann championklassen med CK och blev BIR vet och BIS 4!!!

På söndagen blev det excellent för Alvin, Herta 2 i klassen CK och Ines vann klassen, 2 BT och BIR vet.   

Även här kommer bilder........

Fyra månader i 1 dag gamla den 9 augusti gjorde Signe och Herman utställningsdebut på en inoffare i Tierp.  Herman blev två bästa han valp och Signe slog till med ett BIR valp och BIS 2:a ingen dålig debut =)

Ines gjorte också debut fast i veteranklass =) och det gick strålande hon van klassen (fick inte vara med i bästa tik??) Hon var jättenöjd med att få vara med på utställning igen och showade på och slutade som BIS 2 Veteran, världens bästa Ines!

Herman på bordet

Herman 3

Herman

Herman1

Signe 3

Signe 1

Signe 2

Signe 4

Ines bordet

Ines i tierp

 m_pawprint

24/8

Vi har varit och hälsat på hos familjen Strömberg! 

Det blev massor av bus och stoj såklart!

Bus 1

Systrarna bus, Alma & Signe.....

Bus 2

Alma

Alma 2

Alma 1

Signe 4,5 mån

Signe

Majken

Världens goaste Majken

Mor & barn

Finaste fina Majken, mamma Ines & Herta

Släkten 1

Hela gänget!

Släkten 2

Släkten 3

Alma, Majken, Ines, Herta & Signe

Tack för en jättemysig fömiddag hos er!

Signe och jag har börjat på valpkurs. Vi går tillsammans med Herman och hans matte Sussi, spännande, roligt och lärorikt!

Och Ines och jag har varit iväg på utställning och det gick ju bra det blev andra placering i veteranklass, Ines skötte sig strålande och verkar tycka det är kul att vara tillbaka i ringen. Vi var även med i Manaca's uppfödargrupp och det var en mycket fin svart grupp, Grattis Monica!

m_pawprint

13/8

I helgen som var bar det iväg till en Inoffare på Tierps BK, Signe och Herman debuterade i valpklass 4 månader i en dag gamla och Ines gjorde debut i veteranklass. Och det gick ju strålande

DSC_0174   DSC_0152

Signe, BIR valp och BIG 2:a                        Ines, BIR veteran och BIS 2:a

Men först ut var Herman och han tyckte väl att det var sådär med utställnig men han var duktig! Bra jobbat Sussi & herman! Träning ger färdighet =)

Herman på bordet

Herman 3

Herman2

Herman

Herman1

Herman kom tvåa i klassen, godingen

Signe 3

Signe 2

Signe 5

Signe 6

Signe 7

Liten duktig Signe!

DSC_0008

Herta var med som mascot och verkade rätt nöjd med det =)

Ines bordet

Ines i tierp

Och Ines är på G och mitt nyopererade knä hängde med =) så nu ska vi ut på lite utställningar under hösten.....

m_pawprint

 

6 augusti

Tiden rinner iväg och vi har haft en massa roliga saker för oss.

Herta och jag har varit iväg och tränat Nose Work, Herta tyckte det var jättekul och hon var duktig men man märkte att hon inte riktigt har fått tillbaka flåset helt efter valparna ännu

11694798_859682080733844_1194351340421592664_n

11041094_859682174067168_5938948324468438624_n

Vi har hälsat på goda vänner och vi njöt av en fantastisk dag på en helt underbar plast och det bjöds på jättegod mat, trevligt sällskap som alltid.  Hundarna passade på att bada men vi tvåbenta avstod bad i det kalla vattnet brrr…..

Badar1

Ines 5

Badar

DSC_0124

Efter badet blev det vintertäcken på

Vi har varit och hälsat på Majken och Alma och tyvärr så blev bilderna ena gången inte så bra och andra gången vi var där glömde jag att fota hmmm….. men så kan det gå när man har trevligt och tänker på annat

Ines & Majken

Här är det Ines och Majken som badar

Och så har vi haft val besök Herman och matte Susanne var här och hälsade på och oj vad de små busade....

Hemlisar

oj ojdessa ungar

S & H

Herman & signe

Herman

Go-Herman.

Herman 1

 Herman

Och så har Alice med familj varit och hälsat på och då blev det stoj och bus igen.

Herta & Alice

Mamma Herta och Alice

S & A bus

Signe & Alice

Systrarna Signe & Alice

och så har jag tagit några bilder på finaste Ines som blivit fixad i pälsen för snart är det dags för debut i veteranklass

Ines 4

Ines 3

Sist men inte minst så måste jag berätta att jag varit och tittat på Ines barnbarn på kennel Frostrosen där "Freja" Joinmi Cheel by Jowl har fem alldeles bedårande små rosor

Baxter (Holger) & jag =)

Baxter 5 v      Holly  5 v Sofi 5 v

Här är ett litet smakprov på några av sötnosarna ........

m_pawprint