11/4

Valparna blev 3 veckor igår. Alla växer och mår bra och Ines pysslar och sköter om sina små. Det har hänt en hel del den senaste veckan, valparna har börjat skälla och morra och så "busar" dom med varandra. De har även börjat få smaka på lite mat och det tyckter alla valparna är riktigt smaskigt, det verkar bli ett matglatt gäng =). Och så har valparna börjat kissa på tidning, så duktiga! Undrar så hur de vet att det är så man ska göra =) Här kommer lite blandade bilder från de senaste dagarna. Vi gjorde ett försök att ta enskilda 3 veckorsbilder på valparna och vi tyckte det gick ganska bra tills jag tittade på bilderna och upptäckte att valparna har intorkad mat på sig, det ser inte alls roligt ut så vi gör ett nytt försök i morgon =)

 

_DSC0007

Hector

_DSC0011

Systrar

_DSC0022

Turid och Selma busar lite.

_DSC0028

Majken och Selma.

_DSC0160

små smakportioner mmm... gott!

_DSC0170

Smaskigt var det och kladdigt blev det .....

_DSC0249

Kärlek Turid och Markus =)

 

m_pawprint


7/4

Lite nya bilder från helgen.... Allt är bara bra med gänget och jag njuter av de små. Valparna är så fina och goa mmm.... =) (jag är bara lite partisk)

_DSC0147

Majken

_DSC0137

början till försök till lite bus

DSC_0031

Matdags

DSC_0079

Selma

DSC_0070

Äta upp och ner går bra det med =)

DSC_0023

Godingar

m_pawprint

4/4

Hoppsan, jag ska visst trycka på spara också =) nu ska gårdagen uppdatering finnas här! =)

3/4

Idag blir valparna 2 veckor, dom sover och äter och sover och äter dådär som små valpar gör och de växer och frodas. Valparna har nu öppnat sina ögon, flickorna öppnade sina måndags och Hector öppnade sina idag! Jag fotar massor och kan bara konstatera att alla bilder ser "likadana" ut mer eller mindre det är synd att inte underverken är lika fantastiska på bild som i verkligheten för valparna är så fina. Tänk, jag kan sitta i timmar och bara titta fasten de "bara" sover och äter. Ines är mycket stolt mamma och tar så väl hand om sina Valpar =)

Hector 2v

Hector 2 veckor

Selma 2v

Selma 2 veckor

Majken 2v

Majken 2 veckor

Turid 2v

Turid 2 veckor

DSC_0055

DSC_0050

DSC_0003

DSC_0045

DSC_0113

Älskade Ines väldens bästa mamma =)

DSC_0135

Hector, Selma, Majken & Turid

2 veckors Gruppbild vilket inte var helt lätt...

DSC_0140

då turid inte ville vara med...

DSC_0143

hon smet snabbt iväg till mamma, mycket bättre tycker Turid

Hector 2v 1

Hector

m_pawprint

28/3

Här kommer lite nya bilder på valparna, jag hade tänkt mig att fota veckobilder på valparna men de vill inte så vi får se om det blir några under helgen om jag får lite hjälp ;)

DSC_0103

Mysstund...

DSC_0079

DSC_0077

DSC_0156

DSC_0159

Överst ligger Majken sedan är det Turid, Hector & Selma på rad =)

DSC_0050

GLADm_kyckling1PÅSK


24/3

TACK för alla gratulationer! på alla olika sätt det värmer.

Tänkte bjuda på lite bilder av de små underverken =) många bilder blir det men jag ska bespara er så det blir bara ett liten axplock. Jag har äntligen köpt en ny kamera så oj vad jag fotar och testar mig fram jag är såååå nöjd och glad över den. Som ni säkert vet så kan det vara lite svårt att fota svarta hundar (speciellt inomhus) och få fina bilder men jag tycker det går riktigt bra =)

Hector

Hector

 Selma

Selma

Majken

Majken

Turid

Turid

Valparna har så härliga sovställningar...

DSC_0257

DSC_0244

DSC_0185

DSC_0175

DSC_0196

DSC_0295 - kopia

Ja det har visst matte (jag) med.... ;-)

DSC_0171

Matdags i lådan, Ines ser ut som hon tänker men ge dig matte!

DSC_0159

mätta och nöjda valpar

DSC_0258

Så söööta små tassar!

Åter kommer snart igen med valparnas "arbetsnamn" och fler bilder!

Ha en skön söndag! =)

m_pawprint

22/3

Sorgligt men tyvärr inget man kan styra över, Lilla My som hon snabbt blev kallad för redan när hon föddes. Hon föddes först av valparna och var så liten och söt, bara hälften så stor som sina syskon. Men efter två dygns kämpande så somnade hon in tidigt i morse. Sov gott liten My

m_pawprint m_pawprint m_pawprint

21/3

VALPARNA har kommit! =)

Natten till igår föddes valparna 4 tikar 1 hane.

Här kommer några bilder från gårdagen. Mer uppdatering och bilder kommer snart!

DSC_0068

Alldeles nyfödda

DSC_0026

En liten valphög =)

DSC_0093

Lite jobbigt att bli mamma, Ines är så duktig och sköter om sina valpar på bästa sätt, hon en riktig liten hönsmamma=

m_pawprint 

17/3

Med Ines är allt bra, hon fortsätter att växa om magen och nu börjar nedräkningen!

Det är så spännande, snart får vi veta hur många de är där inne. Det är en så härlig känsla att känna de små valparna böka runt där inne i stora magen!

Är du intresserad av en valp ur denna kull är du välkommen att hör av dig!

Tel: 018-24 49 20, mobil: 070 3179884 eller gittan.mikaelsson@telia.com

Denna helg har verkligen varit Hertas helg =) igår var vi på en temadag och provade på personsök, det var en mycket lärorik ock roligt dag. Herta verkade också tycka att det var en bra dag till en början ville hon mest söka på marken men efter ett par sök förstod hon att hon skulle söka mer i luften, men visst fortsatte hon att anväda sig lite av figgens fotspår ;) Hon var jätteduktig! Herta var sådär härligt trött när vi kom hem, som hundar är när de fått jobba och gjort något dom tycker är riktigt kul.

Och idag har vi varit på utställning i Högbo, först ut av oss var Alvin och Katarina och idag belv det ett VG för Alvin.

136

Finaste Alvin

Herta fick Exellent och placerade sig 2:a i klassen med CK =) med en mycket fin kritik. Jag blev jätteglad och ännu gladare blev jag när läste kritiken och insåg att jag måste hört väldigt fel då domaren dikterade kritiken ;) och det var ju bra!

149 - kopia

och så finaste Herta...

 Tack Katarina för en trevlig dag och allt gott att äta!

m_pawprint

12/3

Här rullar allt  på som det ska =) Ines växer och frodas. Hon har verkligen blivit tjock om magen och visst börjar det bli lite stånkigt men i det stora hela mår hon bra och är pigg och glad. Det är så mysigt och häftigt att känna valparna böka runt där inne i magen. Nu är det inte långt kvar tills valparna kommer en dryg vecka bara, det ska bli så roligt och spännande med valpar här hemma igen! =)

DSCF0651

Skönt att vila medans matte fixar Herta inför utställningen.

DSCF0656

Lite svårt att veta hur man ska ligga med stora magen =) skönt att ligga på rygg en stund

I Söndags var Herta och jag på utställning i Strängnäs, det var ett tag sedan vi var på utställning och vi hade en trevlig dag. Herta fick Exellent.

 hert3

Här på domarbordet.

hert6

Här kommer vi!

Tack Stina för trevligt sällskap i bilen och på plats och för bilderna =)

Stort Grattis Karoline och hennes fina Elin!!! (BIM, cert, Cacib)

m_pawprint

1/3

Mars månad, våren är äntligen på väg och visst märks det på ljuset och fåglarna, Härligt!

Vi har haft strul med vår dator en tid men NU har vi en NY dator och jag är så lycklig, den är snygg och SNABB! Tänk vad mycket lättare det går när tekniken fungrar =)

Ines mår bra och hennes mage växer och det är så spännande bara sådär tre veckor kvar!

Med Herta är det också bara bra, hon tycker att promenaderna är lite tråkiga då hon inte får fart på Ines på samma sätt som förr och Herta älskar att springa fort. I går kväll när vi var på väg hemåt fick hon cockerfnatt och hur hon sprang runt runt runt =)) tokiga Herta!

Förra helgen hade vi besök av Soya, Joinmi Fresh as A Daisy, det är alltid lika roligt när "valparna" kommer på besök!

Soya 5  Soya 4

Soya 14  Soya 13 DSCF0607

Vackra Soya =)

Soya 9

Tack Denise för besöket och för att Soya är så älskad och har ett härligt liv!

Och så har jag fått bilder från CM:et (för ett tag sedan) som jag inte orkat lägga in här när datorn bara krånglade men nu så funkar det så här kommer dom! Fotograf Stina Yron Lund =)

 

9feb1313

Herta jobbar i seket =)

9feb137

9feb136

Lite blandade bilden från "riktiga" klassen och Mästarens mästare =)

9feb138

9feb1331

Här får Ines T-shirt & kalsonger! =)

9feb1332

m_pawprint

22/2

Nu har mer än halva tiden gått så nu återstår bara sådär fyra veckors väntan kvar! Ines har gått upp lite i vikt och så har magen börjat ändra form så visst finns det valpar där inne =) för övrigt mår hon bara bra, lite tröttare än vanligt och om möjligt ännu hungrigare, om man nu kan vara det ;) mattes kråka.

Kopia av DSCF9238

Foto: Stina Yron Lund

Herta har jag anmält till två utställningar både Strängnäs och Högbo, vi måste hitta på lite att göra så väntan inte blir för lång ;) Jag har också anmält oss till en förmiddag då vi ska prova på personsök så får vi se vad Herta tycker om det! Spännande...

DSCF6606

 

m_pawprint

9/2

Uppsala cockerklubbs CM i rallylydnad.

Domare Carola Hag.

Och för vår del gick det bra och jag är mycket nöjd med mina duktiga tjejer. Först ut var Ines och hon var på ett strålande humör och lite lagom övertaggad. Vi hann inte riktigt värma upp så mycket som Ines kan behöva för att samla ihop sig men vi fick ihop 76 poäng och blev därmed Cocker Mästare GULD i Avancead klass 2012. =) Vi var ensamma i klassen så vi vann även den inofficiella tävlingen ;)

cmrally13_avanc_guld

Här är jag & Ines med den jättestora fina GULD-rosetten =)

Sedan var det fortsättningsklass och där blev Manuela och Lukas Cocker mästare GULD och även vinnare i den inofficiella tävlingen. Grattis!

Och så var det Nybörjarklass och i den startade Herta och det gjorde hon med stil 97 poäng och klassvinnare på den inofficiella tävlingen och så även Cocker Mästare! =)

cmrally13_nyb_guld

Och Herta & jag med hennes stora fina GULD-rosett =)

I år hade vi busat till det och domare Carola Hag hade gjort iordning en bana som CM vinnarna i respektive klass skulle mötas på och kora Mästarens Mästare, Jättekul! Utöver några vanliga moment hade Carola skojat till det och vid en skylt skulle man ge godis, vid en kela med hunden, vid en klä på hunden en tröja och ett par kalsonger =) och i frestelsen satt två "kaniner" tokigt men väldigt roligt och hundarna blir också till sig när det händer konstiga saker på banan men det är lika för alla.

Jag är jättenöjd med både Ines och Herta insatts men idag var det Herta som fick till det och vann "knasklassen" och blev Mästarnas Mästare! Herta fick 85 poäng Ines 80 poäng.

cmrally13_mm_domare

Jag & Herta & domare Carola Hag =)

cmrally13_mm

Visst är Mästar-rosetten läcker, svart-guld-silver-brons.

Fullständiga resultat från dagen kommer att finnas på Uppsala Cockerklubbs hemsida!

Alla foton från dagen och den fina bilden nedan: Stina Yron Lund!

start9feb132

Stort tack till alla för idag och Grattis till alla duktiga hundar och förare!!!

Hur mår Ines? Hon mår bra, lite tröttare än vanligt och ett par gånger denna vecka har hon inte velat följa med ut på morgonpromenaden och så är hon sååå... tulig och vill vara nära hela tiden. Så jag tror och hoppas att det är valpar på gång... 

m_pawprint

31/1

Vart tog den härliga vintern vägen? Här är det just nu regn, blött och plusgrader. Trist och tråkigt tycker jag! Ska det nu vara vinter så tycker jag att det ska vara vinter ordentligt med snö och minusgrader.... så här ska det se ut

004

Alvin, Herta & Ines

076

078

Det är Erik Thor som fångat hundarna på bild... =)

DSCF8687

och så gärna SOL och klarblå himmel   

Nu närmast laddar vi för CM i Rallylydnad den 9 feb och så har jag har anmält Herta till ett par utställningar i mars. Och så går vi såklart här och hoppas på och undrar om det finns valpar i Ines mage! Spännande....

m_pawprint

21/1

Med oss är allt bara bra och vardagen har fallit in i sin vanliga lunk igen, nu i kylan blir det mest promenader men lite rallyträning försöker jag få till korta stunder då och då. Vi ska vara med på Uppsala Cockerklubbs CM i rallylydnad den 9 februari så vi får nog öka träningsdosen lite till dess ;)

Ines är nu parad med Johnny och vi hoppas på valpar omkring den 22 mars. Jag ser verkligen fram emot en vår i valplådan =)

johnny_huvmaj10  DSCF0456

Ch Carbonnel Manacas Design & Ch Manaca's Join the Joyride

 Klicka här så kommer du till valpsidan

m_pawprint

7/1

God fortsättning, spännande med ett nytt år och nya hundaktiviteter.

Måste få börja med att tala om att både Ines och Herta finns med på cockerklubben lista för årets cocker 2012 på både rallylydnad och allround, jättekul tycker jag!

Ines som legat i topp på rallylistan hela året halkade ner till en 3:e placering till slut men det gör ingenting. Duktiga Ines!!! Det är bara att konstatera att de andra har presterat med högre poäng och det är bara att gratulera, Grattis Lisa och Lotta med hundar!

På allroundlistan hamnade Ines 5:e plats!(Utställning,Viltspår,Rallylydnad)

ines7

                                      Tjohoooo...va vi är bra ;)     foto: Stina Yron Lund

Herta debuterade i rallylydnad förra året och har verkligen utvecklats och planen är att hon nu ska börja tävla i fortsättningsklass. Herta hamnade på 6:e plats på årets rallylydands cocker inte alls tokigt av en hund som "bara" tävlat nybörjarklass! 

På allroundlistan blev det en 11:e plats för Herta! (utställning,Viltspår,rallylydnad)

herta2

                                 Visst är jag bra matte?        foto:Stina Yron Lund

Kopia av DSCF0370

Herta, Joinmi Apple of My Eye. 2 sept 2012

Annars händer inte sådär fasligt mycket just nu vi har börjat träna lite rally igen inför den 9 februari då Uppsala cockerklubb har år 2012:s CM i rallylydnad och samtidigt en inofficiell rallylydnadstävling i Ärentuna ridhus. Välkomna att vara med eller bara titta på och se hur det går till!

Ines löper så snart ska vi åka och träffa Johnny och sedan är det bara att hålla tummarna att allt går bra och att vi får ett litet gäng goa fina valpar här hemma i mars.

m_pawprint