28/3

Nu var det länge sedan jag skrev något här på sidan igen..

Det är inte för att vi inte har något för oss utan precis trvärt om =) vi har fullt upp i livet.... på hundfronten så har Herta och jag börjat på en kurs i koncentrerat sök och det här verkar vara Hertas grej, hon tycker det är jättekul. Ines och jag fortsätter att träna rally, ja Herta med men hon är inte lika förtjust i rally som att använda nosen. Ines ska också få prova på sök framöver. Det blir mycket promenader och det är härligt att våren är här, jag tog lite fina vårbilder i helgen men så har jag inte sladden till kameran här hemma så jag har inte kunnat föra över dem ... 

För några veckor sedan var vi till London några dagar, det var mysigt och våren hade redan kommit dit. Klas och jag passade på att åka till Birmingham och besöka den anrika utställningen Cruft's, det var jätteroligt att äntligen få komma dit! Vi såg många fina hundar och så hejade vi såklart på våra vänner Karoline och Monica som var där och ställde sina hundar. Efter bedömningen blev vi medbjudna på mingel med mat och dryck ett mycket trevligt sätt att avsluta en utställningsdag på! =)

I söndags var vi iväg på utställning, Katarina och Alvin hämtade upp oss och så bar det iväg till Högbo, tack Katarina för en trevlig dag och allt gott att äta! Alvin var först ut, han var inte på sitt mest strålande humör och ville inte trava på som han kan när han vill. Han fick Very Good.

hk2

Fina Alvin =)

Sedan var det Hertas tur och hon var på ett strålade humör och travade på så fint, hon fick Exellent men det blev ingen placering.

hg3

Söta Herta =)

Och så var det Ines och hon som inte varit på utställning sedan i december och hon var på ett strålande humör och hur sprallig som helst, domaren skrattade och tyckte att hon hade en härlig energi.....Det blev ett Exellent med CK men ingen placering i bästa tik.

hg5

Här stod hon still en stund  ; )

Det är Stina Yron Lund som fotat, Tack Stina!

m_pawprint 

6/3

I söndags var vi till Fagersta, Norberg och tävlade i rallylydnad. Det blev en låååång dag men bra dag =) det var mycket trevliga arrangörer men ack så kallt i "huset"! Vi åkte tillsammans med Eva & Fia och Manuela & Lukas. Dom tävlade på förmiddagen i nybörjarklass och jag & Ines på eftermiddagen. Ines och jag gjorde vår andra start i forsättningsklass och denna gång hade jag stenkoll på reglerna ;) Jag är mer än nöjd, Ines var jätteduktig och vi kom på tredje plats med 90 poäng! Tack för en trevlig dag tjejer!

DSCF0117

Här är vi på väg in i 8:ans frestelser, duktig tjej...

 m_pawprint

20/2

Nu har jag uppdaterat valpsidan!  

19/2

Ines kan numera även titulera sig RLD N. Ines sida är uppdaterad.

SE VCH RLD N SE U(u)CH Manaca's Join the Joyride

I veckan har vi äntligen fått svar från Antagene om Ines FN test som kom bort (skickat den 19 januari) och sedan kom till rätta igen hmm.. svaret var som vi redan visste Normal (Ines är hereditärt fri sen födseln). Nu håller vi tummarna för att svaret till vet. som sedan ska till SKK inte kommer på vift ; ) det verkar onekligen gå troll i detta test = )

DSCF1853

Ines och lillhusse Markus juli 2007

I onsdags kväll var vi iväg och tränade rally tillsammans med Eva & Fia och Manuela & Lukas. Herta var med och först tyckte hon inte alls det var kul med rally men så plötsligt så släppte det och så...gick det riktigt bra, det är så KUL när det fungerar! Ines var som vanligt taggad och på gott humör =)

m_pawprint

13/2

Igår  var vi på cockerpromenad i ett superhärligt väder och vad många vi var, KUL!!!

start12feb_uppsala

21 cockrar och 24 tvåbenta!

12feb12_3

Foto: Stina Yron Lund

DSCF0062

12feb12_29

                                                    Herta och Ines vill ha GODIS...                   Foto: Stina Yron Lund 

I lördag var Ines & jag till Södertälje och tävlade rally och det blev lite av ett plattfall kan man väl säga. Ines var jätteduktig och det flöt på riktigt bra men hon hoppade inte över hindret och därmed blev det ett underkänt resultat något som jag inte hade förstått. Hunden MÅSTE hoppa över hindret i fortsättningsklass för att kunna få godkänt resultat, så där ska man alltså ta tillbaka hunden och börja om. Ja man lär sig något nytt varje dag, för övrigt gick det som sagt bra en snesittning och så gjorde hon en INES i momentet sitt, stå och Ines hon gör sitt, LIGG! Har ni hört det här förut? JA!!! men jag är nöjd för hellre ett underkänt på grund av förarmiss än dåligt sammarbete och okoncentrerad hund. Och vi kommer igen... =)

När jag uppdaterade sist missade jag att berätta att förra måndagen var vi på Uppsala cockerklubbs årsmöte och nytt för i år var att cockrar tilhörande Uppsala cockerklubb som ligger "tio i topp" på årets cockerlistor på "stora" cockerklubben fick fina muggar tilldelades sig och....

Ines fick inte mindre än mugg12 mugg12 mugg12 mugg12 fina muggar!

Herta fick också mugg12 fin mugg!

Jag är en mycket stolt matte till mina härliga och duktiga tjejer!

m_pawprint

10/2

Nu har jag uppdaterat startsidan med en av (ALLA) mina favoritbilder på Ines. Visst är hon väl vacker på denna bild! I morgon åker Ines och jag till Södertälje och tälvar rallylydnad, det ska bli spännande att se hur det går för vi har då INTE tränat som jag planerat utan bara en enda gång ordentligt sen i november. ja ja går det så går det och går det inte så vet vi vad vi behöver träna mer på. Tyvärr så har lite av tjusning att åka iväg försvunnit denna gång för vi var tre träningskompisar från uppsala som skulle åka tillsammans. Men både Manuela och Eva har blivit bortlottade, ett system som jag försöker förstå mig på men inte riktigt vet vad jag ska tycka då man kan se på det på olika sätt. Rättvist eller inte ja jag vet inte. Hur som helst så hade jag sett fram emot att åka tillsammans med dem, det är ju liksom halva nöjet att umgås och heja på varandra, men nu blir det inte så. Trist och tråkigt. Hålla gärna tummarna för Ines och mig i mogron eftermiddag då startar vi för första gången i fortsättningsklass!

m_pawprint

29/1

I dag har vi haft besök av "Hjalmar" Joinmi Bob's Your Uncle och matte Christina, först blev det pälsfix sedan lek med syrran. Efter lite fika tog vi en promenad ner till stationen och vi kom dit precis lagom till Hjalmar och Christinas tåg hem. Tack så mycket för trevligt besök idag!

Kopia av DSCF0043

Goa Hjalmar =)

Kopia av DSCF0044

Hjalmar har koll på mattes ryggsäck och skor, det är liksom bäst så!

För övrigt har vi haft en lugn vecka men nu börjar det allt bli dags att sätta fart på rallyträningen igen...

m_pawprint

22/1

I går var Herta och jag iväg på utställning. Stina hämtade upp oss tidigt och så bar det iväg till Kungsör. Tack Stina för trevligt sällskap som vanligt =) Det var supertrångt på utställningsplatsen och då menar jag supertrångt, men finns det hjärterum så finns det stjärterum..men trots det så var det en trevlig dag. Herta fick Very Good. Tack Stina för bilderna och grattis till Mannes R-CERT.

21jan_h2

Foto: Stina Yron Lund

21jan_h1

                              Mattes goa Herta =)     Foto: Stina Yron Lund