2012

GOTT NYTT ÅR

Önskar vi er alla!

Nu ser vi fram emot ett nytt spännade år 2013!

Kopia av DSCF0581

Herta tar det hela med ro och vilar med lilla tuppen..

image001

Vi har fått en fin nyårshälsning från Katarina & Alvin!

Gott Nytt År önskar vi på Kennel Joinmi!

Kopia av DSCF9026

Ines i full fart framåt.....

m_pawprint

gbmenribbon2x

26/12

Vi har fått en julhälsning från Hjalmar, Joinmi Bob's Your Uncle

Bild 193

Godingen Hjalmar!

God fortsättning på er, Christina, Rolle & Hjlmar! =)

m_pawprint

23 December

God jul önskar vi våra valpköpare och alla vänner!

I morgon är det julafton.... och jag vill passa på att tacka för ALLA fina julhälsningar vi fått, TACK!

Vi har lite ledigt nu ett tag från utställningar och träning/tävling, lite skönt kan jag tycka men det får inte bli för länge så vi blir lata =). Under julen nu ska vi njuta av den härliga vintern vi fått och hoppas att snön får ligga kvar ett tag. (skönt med rena hundar)

Det börjar bli dags att uppdatera under valpar och det ska jag göra inom kort, ingen löp ännu men....

"Herta" Joinmi Apple of My Eye ställdes ut i Älvsjö på HUND 2012 (Ines hade ledigt ;)) Herta gick i en stor klass med 27 tikar anmälda och även om inte alla var på plats så, många öppentikar var det. Herta fick exellent och en fin kritik men det blev ingen placering. Men vi hade en trevlig dag med mycket prat och shopping.

herta123

Herta, Joinmi Apple of My Eye

herta121

HUND mässan 2012, foto Stina Yron Lund =)

Kopia av n12_g18

     Mattes fina Ines, Manaca's Join the Joyride, foto Stina yron Lund

Kopia av 142

     och Mattes fina Herta, Joinmi Apple of My Eye, foto Katarina Thor

Vi önskar er alla en fröjdefull Jul...

071129d

Kopia av julkortgittan2

Vi hoppas på valpar under 2013, här är gänget från Kennnel Joinmi 2010. GOD JUL! =)

Herta, Soya, Alvin, Hjalmar & Charlie.

m_pawprint

2 December......071129

Igår var vi iväg och tävlade rallylydnad, de var Apollogruppen som anordnade tävlingen. Det blev en väldigt lååång och kall men trevlig dag.

Kopia av DSCF0502 

Först ut var Herta hon tyckte precis som många andra hundar att det luktade ljuvligt i ridhuset mmm.. men hon var jätteduktig och det blev endast några nos på banan och alla moment utförde hon jättebra! =) Vi fick 91 poäng och det räckte till en delad andra placering i klassen, TJOHO! en härlig avslutning på årets rallytävlingar för Herta   

Som sagt efter en låååång väntan var det Ines tur, jag börjar med att göra fel på första skylten grrrr... (jag blir så trött på mig själv) för övrigt gick momenten på banan jättebra bortsett från att Ines luktade på skyltarna vid 3 tillfällen???  jag fattade ingenting? Ines brukar INTE lukta på skyltarna! Men i bilen hem funderade jag på det här och undrar om det kan ha att göra med att på KM:et (2 veckor sedan) då fanns det godis bakom en skylt och när det gäller mat/godis är Ines otroligt snabb att lära och komma ihåg. Jag vet inte men det är det jag kan komma på som betingar detta konstiga beteende. Jag skyller inte ifrån oss, utan bara funderar och analyserar, varför gjode hon så? Vi skulle helt enkelt tränat med skyltar men det har vi inte gjort sen KM:et. Sen var det dags för honörsrutan och i den börjar det gå troll för vår del. Sitt på vänster sida inga problem Ines satt som förstelnad och tittade på mig hela tiden MEN när det var en liten sekund kvar började hon tigga och tyckte tydligen inte att jag lyssnade på henne så DÅ gjorde hon en INES... hon började trampa med framtassarna och gnälla ännu mer för att sedan trampa och backa bakåt. Suck, oro och fel moment kostar sammmanlagt 16 poäng. Nu ska vi träna homörsruta och utöka tiden till 3 minuter tror jag ; ) Vi lyckades skrapa ihop 70 poäng på håret men dock godkänt resultat

Önskar er en härligt första Advent

advent1  

19/11

GULD-tjejerna, Herta & Ines  =)

Kopia av DSCF0496

Här poserar vi med Guldhundarna....

I går ställde vi upp i UHAC's KM i rallylydnad, en trevlig och välordnad tävling, tack till arrangörerna och domare Carola Hag! Carola hade fått fria händer och skojat till det lite i de högre klasserna. I Ines klass (avancerad) skulle man ge godis vid en skylt för att sedan passera godisskålen och vid en annan skylt var det bus men en leksak, det var inte helt lätt att samla ihop sin hund efter dessa moment men KUL och lika för alla. I nybörjarklassen var det inget bus och det tycker jag är sjyst då det var många som tävlade för första gången. Till vinnarna i varje klass delades det ut en Guldhund med ingraverad text, foderpåse och en kasse från Agria med innehåll. Tack för det fina priserna! Vi kom hem med TVÅ!   

JA, Jag är en mycket stolt ägare till två klubbmästare =) allra roligast denna dag var att Herta var på ett strålande humör och var glad och framåt hela banan igenom, så duktig! 95 poäng fick vi och det var bara minus för några nos (Herta älskar att jobba med sin nos) och en snedsittning, alla moment gick jättebra! och vi blev därmed Klubbmästare i Nybörjarklass!

Ines var på bushumör och lite lätt ofokuserad och det blev inte lättare att samla ihop henne med de busmoment som fanns på vår bana, men vi tog oss runt och fick 79 poäng och och blev klubbmästare i Avancerad klass. I honörsrutan var det ligg och när det var ca 15 sekunder kvar var Ines tvungen att klia sig på låret och så satte hon sig upp hmm -ligg - va? - ligg - okej då. åh så var det minus 10 poäng. (Ej korrekt utfört moment) jaja kliar det så kliar det och Ines kan ju inte klockan och där med stå ut och vänta med att klia sig tills denna 1,5 minut har gått =) De andra 11 minuspoängen samlade vi ihop ute på banan =) ett omtag vid hindret, nos och mindre bist i sammarbetet =) men jag är mycket nöjd ändå med resultatet för när Ines är så där taggad då vet man aldrig vad hon kan hitta på. Men hellre en för glad hund än en sorgsen en och Ines tycker uppenbart att rally är KUL

km-vinnare2012

Vinnarna av GULDHUNDARNA 2012, KM UHAC

Mästar klass: Mona Åberg & Minak, Nybörjarklass: Gittan Mikaelsson & Herta , Avancerad klass: Gittan Mikaelsson & Ines, Fortsättningsklass: Yvonne Höglund & Yla.

Kopia av DSCF0499

Och lördags var det trimkurs anordnad av Uppsala cockerklubb, jag och Karoline Djerf var instruktörer och det var 9 trimsugna cockerägare på plats, alla kämpade på och trimmade sina hundar så fina. Flitens lampa lös över lokalen och jag hoppas att alla åkte hem nöjda med dagen.

DSCF0487

Alvin ser ut som han vill säga -rädda mig! men Katarinas koncentration är det inget fel på =)

m_pawprint

15/11

Idag på morgonen var vi på en härlig skogspromenad tillsammans med Katarina och Alvin och äntligen lyckades jag få med mig kameran, jag vet inte hur många gånger under hösten jag tänkt att jag ska ta med den och så glömmer ....

Kopia av DSCF0478

Svårt det där med ljuset och min kamera är inte min bästa kompis, jag vill ha en ny, men här poserar dom Alvin, Herta & Ines

Kopia av DSCF0472

Mor och dotter delar stubbe =) sötnosar

En fika hann vi också med innan det var dags att åka hem igen och jobba, årets första lussebulle (för min del i alla fall) och kaffe smakade gott i skogen. Vi tackar för trevligt sällskap!

På söndag ska vi tävla rally, det är UHAC som har KM i rallylydnad! Håll tummarna för oss då =)

m_pawprint 

22/10

ÄNTLIGEN har Hertas titel RLD N blivit registrerad men vilken tid det tog, men nu står det på hunddata!

Så nu kan "Fjuten" titulera sig SE VCH RLD N Joinmi Apple of My Eye.

herta2

Rally-Herta maj 2012, foto Stina Yron Lund =)

Jag har även uppdaterat Hertas sida med nya titeln och lite nya bilder.

m_pawprint

21/10

Idag har vi varit på cockerpromenad i Gamlis, vi var en liten tapper skara som trotsade vädret!

prom21okt12

Lucy, Charma, Herta, Ines, Manne och Lenon!

Härligt med glad och blöta cockrar, vi tackar för trevligt sällskap på promenaden!

Igår var vi till Vallentuna och tävlade rallylydnad, tjejerna var bortröstade men under veckan så har vi fåttt mail och till slut var båda tjejerna med!

Herta var på topp när vi värmde upp =) så det kändes riktigt bra men när vi kom ut på banan var det något annat som fångade hennes intresse åh vad det luktade gott på banan mmm.... så det blev nos, nos, nos.......hur många som helst. Och inte ville hon ligga och vid skylten sitt framför, 1 steg sitt två sitt ovs... tog hon ett varv runt mig innan hon satte sig på två steg. Det är något jag gör det gäller bara att komma på vad för båda hundarn har på tävling gjort precis samman fel, istället för att sätta sig framför så går dom först runt mig och sen sitt  . Hur som helst så fick vi lite kontakt på slutet av banan men det var så dags då, det blev inget godkänt resultat 67 poäng =)

Ines var på ett alldeles strålande humör och sådär sprallig som hon kan vara och då vet man inte hur det ska gå. Det kan gå bra men det kan lika gärna gå åt pipsvängen. Ines har en förmåga att inte lyssna så noga utan chansar på vad hon ska göra när hon är på det här humöret. Jag tycker att banan var ganska svår med många övningar på höger sida och det visade sig nu att vi behöver öva mer på det. Men vi tog oss runt banan och det gick väl helt okej men jag är inte helt nöjd med vår insats, jag vet att vi kan bättre ;). Resulatatet blev över min förväntan, 80 poäng så det var ju roligt, nu har vi tre kvalificerade resultat i avancerad klass!   men någon uppflyttning till mästarklass är inte aktuellt än på ett tag för vår del. =) jag måste få dela med mig av domare Liss-Britt Elegårds kommentar på protokollet och sånt här värmer; Det här ÄR rally, bra jopbbat!

Men roligast på hela dagen var nog i alla fall att Manuela & Lukas gick en jättefin runda och fick sitt första kvalificerande resultat på hela 85 poäng i fortsättningsklass! GRATTIS!!! Där satt den

Jag har hittat några gamla foton från 2008 som jag bara måste visa!

ridhus 2610 2008 1-jpg

Ines och jag på vår allra första rallyträning okt 2008, visst är hon söt?

ridhus 2008 2-jpg

Det var en prova på dag med Marie Sjöborg. Kan ni gissa vem som fotat? Stina Yron Lund =) såklart!

Och så har jag hittat ännu några helt underbara bilder på pappor med barn från 2007.....

DSC_0066

Pappa Colin & Axel och så pappa Arnie & Ines...

DSC_0065

Manaca's Beat About the Bush, Manaca's Live Long and Prosper, Quettadene Lancelot & Manaca's Join the Joyride

Bilerna är tagna på en utställning i Gnesta, okt 2007. Foto Monica Forsander.

Ha det gott, Hörs & Syns, Gittan

m_pawprint

15/10

Vi har haft en lugn och skön helg, igår träffade vi våra rallykompisar och tränade en stund. =)

Nu finns bara en valp kvar hos Stina, min favoritkille Rolf! =) en sån goding...

start14okt122 

Läs mer om goa Rolf på Tins & Tans hemsida!

m_pawprint 

11/10

Här kommer bilder från helgens Club Show, TACK Stina Yron Lund för fotona!

herta5

Herta i ringen...

herta1

Stina hjälpte mig och ta fin-bilder på Herta, visst är hon söt =)

herta11

Ny fin stå bild...

herta18

Är ni klara snart ? ja många "lika" bilder blev det =)

ines2

Ines framför domaren

ines3 

ines4

Här kommer vi....

Resultat från dagen finns i tidigare uppdatering längre ner på sidan.

Min goa vän och hovfotograf  Stina har två jättegoa och fina killar till salu mmmm...

10okt12_6

start8okt12

Här kan du läsa mer om dessa två www.tansandtins.se

m_pawprint

7/10

Idag har vi varit till Norrtälje BK och tävlat rallylydnad. Det var som vanligt en mycket trevlig dag och vi hade kanonväder =).

Först ut idag var Herta och trots en lite ojämn och försiktig runda på banan så fick vi ändå ihop 76 poäng och därmed ett kvalificerande resultat till, ett 5:e raka =)!!! Duktiga goa Herta tänk om jag bara kunde få henne och förstå själv hur duktig hon är!!! Herta kan sedan en tid också titulera sig RLD N men då det inte kommit in på hunddata ännu så väntar vi med andvända titeln.

Och så efter en lååång väntan var det Ines tur att tävla och det gick riktigt bra på banan och jag var mycket nöjd med vår runda men.... så händer något som inte får hända jag blir sååååå trött på mig själv, i honnörsrutan så klantar jag till det ordentligt! Ines skötte sig så fint och låg stilla och fint hela tiden men när våra 1½ minuter gått så berömmer jag Ines och GER HENNE GODIS! Hallåååå........ jag vet mycket väl att man inte får ge hunden godis på banan. Jag gjorde det helt omedvetet och fattade inte vad jag gjort förrän vid prisutdelningen, ni kan ju gissa hur arg jag är på mig själv! Så klantig får man ju bara inte vara!!! Pinsamt...Detta resulterade i att vi blev underkända. Så himla tråkigt när det gick så bra och Ines var jätteduktig både på banan och i honnörsrutan. (85 p hade vi fått om jag inte klantat mig). Trist och tråkigt men går tyvärr inte att göra ogjort och jag vill tro att jag aldrig gör om detta.

DSCF0456

Söta Ines på rally i Norrtälje =)

Jag har anmält till rally i Vallentuna den 20:e okt, men som det ser ut just nu är båda mina tjejer bortlottade men efter dagens klant hoppas jag ännu mera på att vi ska komma med trots allt, jag vill göra om och göra rätt!!! Det vore roligt om Ines och jag kunde få avsluta 2012 med ett godkänt till =)

m_pawprint 

6/10

I dag har vi varit på Club Show i Västerås.

Herta gick idag i en jätteSTOR klass (24 öppentikar anmälda) hon fick Exellent men det blev ingen placering i klassen.

Ines deltog i en STOR (11 st) och mycket fin championklass hon fick Exellent men blev inte placerad i klassen. Ines deltog även i Manaca's uppfödargrupp och den blev dagens bästa uppfödargrupp med HP =) Grattis Monica! Lite bilder från dagen kommer så småningom.....

Och i morgon åker vi till Norrtälje och tävlar rallylydnad.....

m_pawprint