23/9

Alvin blev BIM i Jälla igår! =) 22 september hade Uppsala Cockerklubb sin årliga inoffare för alla raser. Domare för grupp 8 var Hans Rosenberg och Alvin Joinmi Fit as a Fiddle blev bästa hane och BIM. Grattis Katarina!!!

idag 22 sept

BIR Blue Cheyenne's Odd Molly & BIM Joinmi Fit as a Fiddle, "Alvin"

Själv jobbade jag bara denna dag så ingen av mina tjejer ställdes ut, men Ines var med i barn med hund. Katarinas duktiga dotter Elin 7 år lånade Ines och var med i barn med hund och det gjorde hon med bravur!!! Snyggt jobbat Elin! =)

ines 22 sept

Vad ska detta sluta, se så snyggt Elin ställer upp Ines. En blivande junior handler måntro...handlaget har hon i alla fall =).

19/9

Alvin gick anlagsprovet i onsdags och det blev godkänt!!! Grattis och härligt jobbat Katarina   

m_pawprint

17/9

Vi har tävlat rallylydnad i helgen....

Lördagen 15 sept var vi till Häverö BK

Herta Tävlade i nybörjarklass och det gick bra 72p och därmed kvalificerande resultat!

För Ines var det debut i avancerad klass och det gick jättebra jag är så nöjd med vår insatts 84p =) Kvalificerande resultat!

bild

                      Herta och jag delar på en smörgås efter vi tävlat... foto:Eva Annerklev

Och igår söndag 16 sept tävlade vi här hemma i Uppsala och det var lyx, nära och bra. Arrangör Heby BK/UHAC.

Och det gick bra för oss även denna dag, Ines tävlade på förmiddagen och Herta på eftermiddagen...

Ines kom på delad 2:a plats i avancerad klass med 99p!!! Jippi, det flöt på bra när vi tävlade och jag kände mig väldigt nöjd efteråt men att vi skulle få så höga poäng kunde jag väl inte tro men åh så nöjd och glad jag är. Duktiga Ines!

Herta var också duktig med blir gärna lite försiktig när vi tävlar så det är alltid svårt att veta hur det ska gå. Men vi tog oss runt nybörjarbanan och fick 91p så jag är mer än nöjd med helgen fina resultat på mina duktiga hundar =).

Vi har haft två roliga och trevliga (om än lite långa) dagar runt rallybanorna!!!

Kopia av DSCF0433

Ines hemma på trappen med sina fina priser! =)

9/9

Vi har fått hälsningar från Hjalmar Joinmi Bob's Your Uncle som varit ute i skogen och gått träningsspår...

Bild 045

Tack Christina för bilderna!!!

Och så har vi varit på utstälning igen , igår var vi till Gimo och ställde ut för domare Sara Nordin.

DSCF0388

Alvin fikc Exellent och kom 4:a i klassen!

DSCF0391

Sötaste Alvin, Joinmi Fit as a Fiddle =)

Herta fick Exellent och kom 3:a i klassen med CK.

DSCF0423

Skönt att sitta i mattes stol =)

m_pawprint

6/9

Nu kommer kommer resultat och bilder från helgen som var....

Fredag 31 aug. Domare: Barabara Müller. Katarina och Alvin hämtade upp mig och Herta och så bar det av till Högbobruk för utställning i dagarna tre, arrangör var Gästriklands Kennelklubb. På vägen dit möttes vi av regnet och sedan höll det i sig hela dagen så det var blött blött blött.... Först ut var Alvin som kom på 2:a plast i klassen med CK. Sedan var det Hertas tur och hon fick Exellent men ingen placering.

001

Alvin, Joinmi Fit as a Fiddle, i öppen klass på fredagen 2:a med CK

017

Herta på bordet och oj vad jag knölat ihop henne ;)

Lördag 1 sept.  Domare: Hans Van den Berg. Efter en natt på hotell var vi tillbaka i Högobruk och blötan men denna dag var det i alla fall uppehåll hela dagen =) Alvin fick Exellent och placerade sig 4:a i klassen.

066

Herta hon fick Exellent och placerade sin 1:a i klassen med CK!!!

055

057

Herta i bästa tik på lördagen....

Efter lördagens utställningsdag tog vi en lång härlig promenad i den vackra miljön runt Högbobruk och med lagom smutsiga och lyckliga hundar åkte vi tillbaka till hotellet för bad och piffning.

Söndag 2 sept. Domare: Richard Paquette. Vilken dag!!! Tillbaka i ringen och med uppehåll även denna dag, det var till och med så solen titta fram lite då och då. Alvin först ut ock även denna dag fick han Exellent och kom 4:a i klassen.

Herta fick även hon Exellent och vann klasen med CK och jag var så nöjd och glad. Men inte nog med det, Herta blev 2:a BÄSTA TIK med CERT och reserv CACIB!!! Vilken fröjd och lycka =) jag är så himla stolt och glad över detta CERT! Min goa Herta. Min första egenuppföda hund och kennel Joinmi's första cert!

069

075

090

093

"Herta" SE VCH Joinmi Apple of My Eye, 2 år

108

143

122

123

Tack Katarina för en mycket trevlig helg och för att du tar så väl hand om goaste Alvin och ALLT annat, ja du vet! =) Trots ruskväder på fredagen så måste jag säga att det var en lång trevlig helg i Högbo! Helgens fotograf: Katarina Thor! 

m_pawprint 

2/9

JIPPI!!!! Idag har min älskade lilla Herta, SE VCH Joinmi Apple of My Eye fått sitt första CERT! Hon blev 2:a BÄSTA TIK i Högbo =)

Kopia av DSCF0370

DSCF0375

Herta hemma på trappen så söt med sin fina CERT rosett.

Mer uppdateringar med resultat och bilder kommer under veckan från de tre dagar vi ställt i Högbo. TACK för alla gratulationer vi fått under dagen/kvällen det värmer =) Jag är så stolt över min fina tjej och det är även kennel Joinmis första cert!!!

TACK Katarina och Alvin för en jättetrevlig och mysig helg på vift

28/8

Medlemskväll vid Ulva kvarn torsdagen den 23 augusti, och vem kunde tro att jag äger Uppsalas snabbaste Cocker!!!? Ja, vi som känner Ines väl vet att Ines kan springa fort när hon vill, men hon visar inte upp den talangen speciellt ofta utan Ines favorit gångart är trav. Men i torsdags var hon (som vanligt) på ett strålande humör och tyckte väl att det var på sin plats att visa var hon går för.

477

4:a Eva & Lollo, 3:a Katarina & Alvin, 2:a Göran & Cleo och 1:a Gittan & Ines!

Det var även race för barn och hund och Ines son Alvin ställde upp med lill-husse David och Alvins lill-matte Elin valde att tävla med Ines och inte kunde jag väl tro mina ögon när Ines även i detta race var först i MÅL!

482

2:a David & Alvin och 1:a Elin & Ines, STORT GRATTIS till er båda!!!

471

Gänget har börjat att samlats och det bästa man har sätter man på bordet... Herta....hmmm ouppfostrade hund ;) Innan det var dags för det årliga racet var det genmensamt fika för alla tvåbenta. Efter cockerracet kunde de som var sugna på att prova rally-lydnad göra det.

483

Här tror jag att Elin och Ines har taktiksnack inför racet. 

494

Herta simmar ikapp med en and.

347

Lill-husse Erik och Alvin myser en stund.

344

Goa söta fina Alvin 2 år, så lik sin mamma =) foto från Ulva:familjen Thor

Tack alla ni som var där för en trevlig kväll

m_pawprint

Torsdag morgon 16 augusti var vi och gick spår hos domare Ted. Båda tjejerna fixade sina spår utan några som helst svårigheter men det gick undan i spåren särskilt för Turbo-Herta, hon är så taggad den lilla damen. Jag fick lite tips och ideer av Ted hur jag kan träna med Herta så hon förhoppningsvis lugnar ner sig lite i spåret. Men arbetsmoralen och spårförmågan är det då ingen fel på sa Ted och log. Ines hon tuffade på hela spåret som ett liten tåg! Det blev varsit första pris till flickorna. Det så härligt att se hur otroligt roligt dom tycker det är =) man blir liksom alldeles lycklig själv!

m_pawprint

Lördagen den 11 augusti var det CM i viltspår i Uppsala Cockerklubb, både Ines och Herta var anmälda. Vi fick gå spår för domare Jörgen som för oss var en ny bekantskap men en mycket trevlig sådan. Först ut var Herta som var så het på gröten att hon fladdrade hit och dit men förljde ändå spåret men kanske inte den rakaste och enklaste vägen direkt och så hittade hon vatten och då måste hon bada och det får man. Men det gäller att gå upp där man går i men det gjorde inte Herta så hon tappade bort sig och ju mer hon letade och ringade ju längre bort kom hon så vi fick sätta tillbaka henne på spåret. Herta fick sin första andra pris och kom därmed på jumbo plats i championklassen.

cmvilt12_42

Sedan var det Ines tur och hon tar det hela med lite mer ro även om hon också var jättesugen. Ines gick spåret utan några konstigheter och fick ett första pris och hamnade på 4:e plats i championklass.

cmvilt12_17

Här väntar vi alla på prisutdelningen

cmvilt12_25

Jag och mina tjejer.

cmvilt12_27

                                                     m_pawprint                         foto Stina Yron Lund

31/7

 Måste först få skyta med hur duktig min lilla Herta har varit! I söndags var vi till Norrtälje och tävlade rallylydnad och Herta som är måttligt förtjust i rally gjorde en kanon tävling, lite trevade och försiktig men hon utförde ALLA moment med bravur! Hon fick hela 92 poäng! lite avdrag för några nos och sträckt koppel men det får man ha och man heter Herta =) Tjho, så nu har Herta två kvalificerande resultat i nybörjarklass.

Ines var också med och tävlade förståss, hon var som vanligt jätteduktig men dock lite påverkad av värmen så hon var lite loj för att vara Ines. Här var det jag som klantade till det redan vid första skylten hmmm.... och det kostade 10 poäng. Men vi fick ihop 81 poäng och det är väl helt okej. Ines hade också lite avdrag för nos och brist i sammarbete. Det här var Ines sista start i fortsättningsklass, vi borde flyttat upp till avancerad för ett tag sen men jag har varit lite lat. Men nu är det slut på det!!! Det är bara att sätta fart och öva på de nya momenten.

Manuela åkte med oss till Norrtälje och höll och oss sällskap (hon och Lukas var inte med och tävlade denna gång för det blev något knas med anmälan) och tänk ingen kamera hade vi med oss, så tokigt det kan bli. Tack Manuela för trevligt sällskap!

Övrig tid försöker vi att njuta av sommaren och ledighet med promenader och lite bad, något som våra hundar ÄLSKAR!

Och så har vi varit och hälsat på hos Stina och tittat på Lucys fina och goa valpar. Titta gärna in på Kennel Tans & Tins och njut av dessa sötnosar!!! var av några av dem finns att tinga! 

m_pawprint

15/7

Joinmi hundar på två olika utställningar samma dag! det har då aldrig hänt förut =)

Alvin, Joinmi Fit as a Fiddle och matte Katarina var i Piteå! och ställde ut för domare Eeva Rautala, FIN. Alvin kom 4:a i öppen klass. GRATTIS!!!

Och vi andra, jag, hundarna och husse Klas var i Högbo och ställde ut för domare Per Iversen, NO.

Herta, Joinmi Apple of My Eye fick Exellent. Ines, Manaca's Join the Joyride kom 2:a i champion klass med CK blev sedan 4:a Bästa Tik!

m_pawprint 

11/7

Ojoj ja nog för jag hade bråttom igår, men vad tokigt det blev här jag förstår knappt själv vad jag har skrivit =) så nu har jag rättat/ändrat lite här och där..och uppdaterat förstasidan. Nu ska vi ta en promenad och här i Uppsala är det jämngrått och duggregn....

12/7

Sommar sommar sommar....... vi har semester och det är skönt med lite ledighet från jobbet får man väl då säga för så himla ledig vet jag inte om man egentligen är, det är fullt upp med både det ena och det andra men man kan ju styra lite mer över när och var och hur man gör det man vill & måste göra =) Jag har lagt några spår åt tjejerna och oj vad kul dom tycker det är. Ines som tidigare inte provat på sökrutan verkade inte tycka det var så speciellt konstigt utan letade lungt och fint upp starten och så iväg...skönt! Vi har tränat lite rally några kvällar men borde nog tjata på lite mer, det är tävling om knappt två veckor.

I söndags var vi iväg till Märsta-Sigtuna BK och gjorde BPH. Vi fick sällskap av Stina som också var nyfiken på hur det här skulle gå till och så hade hon med sig sin kamera! Stina och jag åkte dit så vi hann gå med en hund och bara titta och se hur det går till innan det var dags för oss. MH har jag varit med på både som publik och gått med hund. Men BPH är nytt för mig. Manuela slöt upp lite senare för hon var allt lite nyfiken hon med så hon gick med hunden före Herta och så med Herta förståss. Ja, Herta var den hund som skulle beskrivas och det var spännade att få se hur hon tänkte lösa det här. Herta är Herta ut i klospetsarna och hon hade bestämt sig för vad det var vi skulle göra idag JIPPI SPÅR!!! måste hon ha tänkt, för det var så uppenbart var hon hade i tankarna =) knas-Herta, spåra spåra spåra....

 bph2

Främmande person: Först går man ett varv runt publiken sedan går man till en korn och väntar.

bph4

Testledaren Lasse kommer emot oss och så hälsar han...

bph5

och går iväg med Herta, helt okej verkar Herta tycka det var, vart ska vi gå?

bph8

Klämmer och känner. Herta tar det hela med ro.

Föremålslek: Sedan skulle jag släppa Herta lös och leka med henne men då kom hon på att det var spåra hon tänkt att göra så hon försvann in i skogen, jag vet inte hur många gånger under BPH hon försvann iväg men många gånger var det! Jag fick kalla tillbaka henne =) Hon kom i alla fall tillbaka på inkallning som tur var. Testledaren tyckte att jag hade god lydnad på min hund med tanke på hur focuserad hon var på sin "uppgift". (spåra)

bph9

Här lockar testledaren Herta att leka med en gummigrej...och så sprang han iväg en liten bit

bph10

tjoho jag kommer ......

bph11

Herta bjöd till en stund men så kom hon på att hon skulle spåra igen....

bph12

Matintresse: kollas upp....en öppen burk, en burk med löst lock och en med fastskruvat lock.

bph13

Herta sprang förbi maten och börja söka av gräsmattan men efter en kort stund  kom hon kanske var lite sugen i alla fall, snabbt fram och åt upp det som var i den öppna burken man så satte hon igång att söka igen. När vi tvåbenta gick fram till burkarna och locka på henne så kom hon och åt glatt upp resten av det goda. 

fb8juli12

Överraskning:  Visst blev det det, man går famåt och helt plötsligt dyker denna filur upp ur gräset!

bph16

Herta kommer fram och hälsar med en viss övertalning men när vi gick fram och tillbaka förbi figuren så var den helt okej.

bph18

Skrammel: Här går man fram emot en trumma och när man är ganska nära börjar skrammla HÖGT.

bph19

Kontakt med den där som lät så illa, Hreta blev lååång.

bph20

Ingen bestående rädsla...

bph22

Närmande person: Här väntar vi på att gå fram och hälsa

bph23

(Suddig bild men det bjuder vi på). Herta tog en liten omväg men kom fram och hälsade.

bph24

Figuranten tar av sig rock och hatt och lockar på hunden och springer iväg en bit och Herta hängde med...

bph25

sedan stannade figuranten upp och satte sig ner och Herta blev omklappad en stund.

bph26

Underlag: Först är det ett galler man få gå på som dessutom vippar efter halva vägen, inga konstighetar alls tycker Herta

bph27

Fram och tillbaka, duktig tjej!

bph28

OCh så går man på ett platstak som liksom rör sig under fötterna på en, Herta tyckte även det var okej att gå på men Matte verkar ha problem med balansen ;)

bph29

bph32

Skott: Här väntar vi på att få gå och det är en mycket trött Herta.

bph30

Mitt emellan kornerna kommer skottet, Herta har förväntan men ingen rädsla.

bph31

Och så ett skott när sitter ner och så går man tillbaka till korn ett.

bph32

 KLART!

Man kan väl säga att BPH är en mjukare variant av MH. Det var spännade och trevlig dag!

Tack Stina för alla bilder!!!

m_pawprint

16/6

"Alvin" Joinmi Fit as A fiddle och Katarina Thor har idag varit till Avesta på utställning, Alvin kom 2:a i öppna klassen med CK och blev sedan "5:e bästa hane" ingen placering. Vi är så stolta över Katarina och Alvin! GRATTIS!!!

Kopia av bild

idag blev det en snabb uppdatering, det är ni inte bortsämda med här nu för tiden... ;)

m_pawprint 

8-10/6

En helg i norrland...fredag morgon gav vi oss iväg till norrland Stina, Manne & Charma och jag och mina tjejer såklart. Vi hade hela dagen på oss så vi tog det lugnt på vägen upp och stannade några gånger för att pudra näsan och fika. Luch blev det i sundsvall och så var vi näsatan framme i utansjö där vi skulle bo under helgen.

n12_1

Manne, Charma, Ines & Herta.

Här blir hundarna fotade nere vid vattnet i utansjö under en av våra promenader. Efter mat och promenad  så var det dags för pälsfix och sen blev det fredagsmys för hela slanten =)

n12_11

För mig var det LYX hela helgen för Stina fixade med all mat!

n12_12

Stina & Charma

n12_7

Nej men vad nu? Ska du fixa med min päls, var inte vi på semester?

n12_15

Alla väntar så fint på sin tur..

n12_16

Mmmmm OSTBÅGAR....mmm

n12_17

fredagsmys...

n12_18

Lite trångt men jyst med semester i alla fall..; )

På lördagen var det utställning i Härnösand, Lena Stålhanske var domare.

n12_g2

Herta kom 2:a i klassen med CK.

n12_g7

Ines kom också 2:a med CK i sin klass. Ingen av tjejerna placerade sig i bästa tik, Tack Stina för att du visade Ines!

n12_27

Herta tycker att det kliar, kan det vara norrlandsloppor?

n12_38

Mattes fina tjejer, obligatoriska rosettbilder när Stina får bestämma =)

n12_39

Och visst blev det fina bilder.. Ines, Manacas Join the Joyride

n12_37

och Herta, Joinmi Apple of My Eye.

n12_40

Tans & Tins syskonen Manne & Charma. Sötproppar =)

Nöjda med en trevlig dag med många trevliga människor på plats och ett toppenväder så åkte vi hem till Utansjö. Efter en dusch, promenad och god mat så blev det lite uppfräschning även för flickorna, örontvätt fick det bli, alla sätt är bra utom de dåliga ; )

n12_43

På kvällen fick vi trevligt sällskap av Anna och Ullla-Stina som bodde i "våningen" ovanför oss. =)

Söndagen tillbringare vi i Sundsvall och denna dag dömde Filip Jonsson.

n12_g20

n12_g22

n12_g24

n12_g19

n12_g23

Mattes fina Herta kom 4:a i klassen.

Ines som drabbats av värmeslag och ville inte springa (fort) och kom 2:a klassen med CK så till bästa tik gjorde jag mitt bästa för att få lite fart på henne och med hjälp av en pipis så vaknade hon till och slutade som tredje bästa tik. ja, jag säger bara Ines....hon är som hon är och tur är väl det....=) mattes kråka.

Jag slutar som jag började....

n12_1

med biden på dessa helt fantastiskt underbara hundar som finner sig i det mesta och bara hänger med på alla våra upptåg.

Tack Stina för en rolig, trevlig och mysig helg i norrland och för alla bilder!!!

Som vanligt är det Stina som har fotat alla bilder utom dem som hon är med på förståss för dom har jag fotat men med Stinas kamera =)

Och till slut en härlig bild som kom på mail härom dagen, en liten tröst till oss alla som tänkt att bada i vassen sommaren 2012.

Underbar

Tack Lotta!

m_pawprint