6/6

Sveriges nationaldag... och vi var till Sala och tävlat rally Ines och jag, Herta fick följa med som mascot. Hemma i Uppsala var det härligt sommarväder med sol och t-shirtväder så vi gav oss glatt iväg och tänkte att det skulle bli en bra dag även om vi fick åka utan våra rallykompisar som inte kunde åka med och tävla av lite olika anledningar =(. Ca 1 mil från Sala började det regna och sen höll det i sig hela dagen och hela vägen hem. Det blev en väldigt blöt tävlingsdag och inte fick vi till något lysande resultat heller 71 poäng?! Jag fick släpp och gick in fel i spiralen och gjorde då ett omtag = 13 minus poäng och så hade vi en del brist i kontakt och sen i moment men men vad är en bal på slottet =) vi fick ett kvalificerade resultat.

m_pawprint

24/5

Lååång uppdateering........

Lödagen den 19 maj var vi till Märsta BK för andra dagen och tävlade rallylydnad. Först ut var Herta och hon var jätteduktig och denna dag kunde hon "sitt stå" men gjorde lite andra tokiga saker som att ta ett varv runt matte först för att sedan sätta sig snett men dock göra "sitt framför, höger ingång, sitt". Vi bjuder gärna på lite underhållning ;) Visst gick det bra, vi fick ett kvalificerande resultat 73 poäng och godkänt, Heja Herta!!!

Lukas & Manuela hade ingen bra dag, Lukas som alltid är så följsam var liksom lite ute på egen promenad denna dag!

Ines tävlade på eftermiddagen så det blev ännu en lång dag för oss, domare Emma Berg hade gjort en klurig och lite svår men väldigt rolig bana! Ines var mycket mer på hugget denna dag och jag är jättenöjd med vår insatts. Rivning på hinder kostar poäng. Ines har en tendens att vilja glida ut åt vänster och hamnar då lätt ut position, det kostar också poäng. Så här har vi något att slipa på, position FOT! Men som sagt jag är jättenöjd och vi fick 82 poäng! Och visst blir man glad när domren skriver på protokollet: "Jätte trevlig runda, snyggt sidosteg, snygg snurr, snygg tempoväxling, Tänk på att jobba på positionen, så inte hunden glider iväg"

Fia & Eva tävlade också på eftermiddagen och gjorde sin första officiella start i fortsättningsklass och det gick inte sådär lysande men väl kämpat Eva & Fia!

17maj12_10 

Mattes fina tjejer!   

Torsdagen den 17 maj var vi till Mästa BK och tävlade rallylydnad, Herta gjorde sin första officiella tävling och det gick väl sådär men jag är så nöjd! Herta ville inte ligga och inte kunde hon sitt stå och så blev det lite nos här och där men för övrigt gick det bra och vi fick 67 poäng! Det var mer än jag väntat mig =) Stina Yron Lund var där och förevigade oss på bild TACK Stina!

herta2

herta5

Herta är expert på att trassla in sig i kopplet och det gör inte det saken lättare =) Mattes söthöna!

Manuela & Lukas tävlade också nybörjarklass och fixa sitt sista kvalificerande resultat! GRATTIS!!! Eva & Fia var också med och tävla men dom hade ingen bra dag, men så är det ibland!

På eftermiddagen var det Ines tur att tävla forsättningsklass, det hade hunnit bli riktigt varm och Ines var inte riktigt på hugget. Men jag är nöjd men vår insatts och vi fick ihop 90 poäng!

ines1

Klar för start, matte jag är med....

ines5

Ines är lite seg i ligg, men jättesöt! Matte det är jätte varmt...

ines7

Klara, Tjoho det gjorde vi bra!!!

Nästa tävling bllir 6 juni i Sala, då är det bara fortsättningsklass, så då får Herta följa med som mascot =)

Man kan undra hur denna hemsida skulle se ut om inte Stina var framme med sin kamera titt som tätt och överallt =) bildlös skulle man kunna tro ; ) Med en liten risk för att vara tjatig, TACK Stina!

Tisdagen den 15 maj var det dags för sökkurs igen och denna gång var vi hemma hos vår instruktör, hon bor på en gård med får och annat spännande så störning fanns det för hundarna så det både räckte och blev över =). Många av de så duktiga hundarna hade helt klart svårt att hålla koncentrationen längre stunder. Herta hon är bara för läcker utan någon speciellt duktig matte som tränar och står i utan precis tvärtom inte tränat alls så fixade hon sina uppdrag med bravur och lite till. Hon gör till och med sittmarkeringar. Hon är så himla duktig och jag är så stolt över min lilla Herta! Alvin som har fått en släng av kong-skräck efter att fått en kong i huvudet en eller två gånger för mycket, han var inte sådär jätte sugen på att söka, men med lite lekterapi är han nog snart tillbaka på spåret igen!

Söndag den 13 maj hade Uppsala cockerklubb sin årliga utställning i Vendel och även i år hade vi tur med väder, solen sken men det var lite kyligt i luften men det var skönt för hundarna. Först ut var Herta och hon kom fyra i öppenklass =)

hertavendel4 

vendel12_oppentikar_alla

Sedan var det Alvins tur och även han gick i öppenklass, Alvin och Katarina slog till med en klass vinst med HP!!! Sedan travde dom till sig en fyra BÄSTA HANE placering!!! Grattis Katarina

vendel12_oppenhanar_alla

Klass vinst!

vendel12_bastahane

Bästa hane!

och så var det Ines tur, hon kom trea i Chapionklassen med HP.

vendel12_champtikar_alla

Vi passade även på att ta lite ståbilder i det fina vädret, TACK stina för hjälpen!!! Stina har tagit alla bilder från Vendel och rallytävlingen!

hertamaj3

Herta 2 år

alvinmaj3

Alvin 2 år

inesmaj1

Mamma Ines 5 år 

Lördagen den 12 maj åkte vi till Ulriksdals slottspark på SSRK´s utställning. Det var en trevlig dag trots regn och rusk, tänk att man hinner glömma under vintern hur det är på uteutställningar när det regnar =) man vill gärna bara minnas de fina dagarna med härligt väder ;-) Herta gick i öppen klass och hon fick Exellent och Ines gick i championklass och fick Exellent och kom fyra i klassen med CK.

m_pawprint

9/5

Idag är det världens bästa Ines födelsedag!

inesapr10_5

Tänk att Ines blir 5 år idag, vår älskade lilla kråka! Ja att Ines är en mycket älskad hund tror jag framgår här på hemsidan både här och där. Ines är en riktig liten glädjespridare med sitt helt otroliga alltid glada humör, charm och personlighet! Ja man blir glad bara man ser henne

m_pawprint

7/5

Vi börjar med de tråkiga nyheterna...... Ines och jag var iväg på parning för fyra veckor sedan, det blev tyvärr ingen lyckad parning (eller rättare sagt ingen ordentlig parning alls) så jag har varit väldigt tveksam till att det överhuvudtaget skulle bära någon frukt och idag har vi varit och gjort ultrljud och det finns inga valpar i Ines mage. Trist och tråkigt för jag hade verkligen sett fram emot denna kull och hoppet är det sista som hmm.... även om jag inte trodde på det så hoppades jag på ett mirakel. Men jag försöker tänka som så att det var väl en mening med det.

Så i sommar istället för valpar blir det för vår del rallylydnad och lite utställningar och så ska vi (försöka) komma igång med viltspår igen. Närmast blir det utställning i Ulriksdal på lördag och på söndag blir det UCK utställning i Vendel. Nästa helg blir det rallytävling torsdag och lördag (om vi inte blir bortröstade förstås) Herta är också anmäld till rallyn båda dagarna, för henne blir det officiell debut. Hon är nog inte riktigt redo för det egentligen men det får vi bjuda på ;)

Så tar vi lite roligare nyheter. I onsdags 2 maj fyllde Ines och Paddy barnen 2 år och vi har fått hälsningar från barnen på olika sätt, TACK så mycket det är så roligt att höra hur ni har det!

Alvin och Herta 11 aug 2011

Alvin hälsade GRATTIS SYRRAN, Herta tackar för fina paket i påstlådan!

Kopia av Foto0377     Kopia av 2 maj 2012 Hjalmar

Hjalmar hälsar att han började sin dag med smaskig tårta, sedan firade han vidare med sökträning och

Hjalmar 2 maj 2012

bad tillsammans med en kompis, låter som en härlig födelsedag! =)

I går hade vi besök av Soya och fast jag tyckte att jag tog så många bilder på henne så blev ingen bild bra utan halv hund hit och dit eller suddiga bilder.

Kopia av DSCF0281

Ja här är hon i alla fall Soya 2 år! =)

Kopia av DSCF0282

Herta 2 år fastnade på bild, men så satt hon still en liten stund ;)

Och till sist har Alvin och Katarina har varit till Gotland i dagarna två, utställning såklart. (lite semester och mys får jag hoppas att dom hann med)

På lördagen fick Alvin VG. På söndagen blev det Exellent och han kom tvåa i öppenklass med CK, Grattis Katarina!!!

alvingot1

           Vacker bild på vacker hund på Gotland, foto Stina Yron Lund

Katarina, Elin & Alvin reste tillsammans med min vän Stina och Stinas flickor Charma & Lucy fick båda två Exellent på lördagen. På söndagen vann Charma ukl med CK och Lucy vann ökl med CK men inte nog med det, Lucy blev 3:a bästa tik och fick sitt tredje CERT och blev därmed Svensk Utställningschampion!!! STORT GRATTIS igen Stina!!!

m_pawprint

2 maj

Hipp hipp Hurra!!!

Kopia (2) av 6veckor 149

Idag den 2 maj fyller dessa godingar 2 år! Ines & Paddy kullen

 Tack till alla er som tar så väl hand om Ines fina ungar. Hoppas ni alla får en bra födelsedag med något extra gott att äta. På bilden är valparna 6 veckor och Stina Yron Lund har fotat, även bilden nedan

8juli10_5

Här är jag med älskade lilla Herta i famnen juli 2010

1 Maj

En ledig och härlig dag med toppenväder, vi började dagen med en skön skogspromenad och tjejerna passade på att bada för nu är det VÅR!

IMG_3995

Herta och jag avslutade dagen med att gå på vår kurs i sök och idag har vi letat kongbitar i gräs och grus och trots att jag inte har tränat med Herta (på just det) så fixade hon det galant. Duktig tjej, först var hon för ivrig på gruset men hon fick till det ändå men efter en stunds vila och lite eftertanke så sökte vi på gräset och då gick det jättebra. Visst söker hon lite fladdrigt men så är hon ju en cocker =). Herta har i alla fall förstått vad det hela går ut på så med träning och erfarenhet så kommer hon nog lugna sig lite tror jag. Men kul är det!!!

 m_pawprint

30/4

I dag firar  vi in våren och här i Uppsala gör vi det med besked, sista april är en dag då hela Uppsala sätts i gungning med en massor av traditioner från tidiga morgon till sena kvällen. Tur att man kommit upp lite i åren och kan ta det hela med lite mer ro nu för tiden   Trevlig valborg!

Men lördag och söndag förmiddag tillbringade vi i en skog i Bro. Vi har varit på viltspårskurs för Göran Ädel. Det var Herta & jag och Manuela & Axel som tillsammans med några fler kursdeltagare tog del av nya sökrutan och lite annat smått och gått runt de nya reglerna för viltspårsprov. Herta var supertaggad och det är så roligt att se hur otroligt kul hon tycker att det är med viltspår och hon är så duktig, mattes lilla gumma.

DSCF0252

m_pawprint

27/4

Tidig morgon men nu ska här uppdateras, jag har haft fullt upp och inte hunnit med här men jag börjar med helgen som var och går bakåt i tiden.

Förra helgen då var det rallylydnad för hela slanten, vi var i Vallentuna på lördagen. Manuela och jag skyndade dit för att heja på Eva och Fia som startade tidigare än oss men "parkeringen" var så blöt så vi fick åka en bit bort och parkera bilen så vi missade dom med typ i halv minut Suck!!! Det blev ingen lysande resultat för Eva och Fia denna dag. Sedan var det Manuela och Lukas tur att köra och det gick strålande, de fick ihop 84 poäng! Sedan var det Ines och min tur, Ines var lätt övertaggad så jag kände att det här kan gå hur som helst jättebra eller åt pipsvängen. Det gick jättebra och efter två skyltar (Snurr under gång och hopp) så lugnade Ines ner sig lite och vi fick 96 poäng!!! vilket räckte till en 13 plats i gruppen om 62 hundar. Men det är inte placeringen i sig som är viktigast utan poängen som är ett kvitto på träningen och dagsformen.

På söndagen var det tävling här i Uppsala, riktigt lyxigt med gångavstånd till tävlingsplatsen =) så på morgonen tog jag och tjejerna en promenad till tävlingplatsen för att och hejade på Manuela & Lukas och Eva & Fia som startade tidigt. Vädret var väl inte det bästa det regna hela söndagen, men det påverkade inte resultatet för denna dag gick det toppen för oss alla tre ekipage. Eva & Fia fick 91 poäng och Manuela och Lukas 87 poäng, bra jobbat! Forsättningsklassen gick på eftermiddagen så vi gick hem igen en stund för att torka upp och äta lite lunch. Tillbaka igen och så var det dags för oss att tävla och det gick jättebra jag är så stolt över min Ines, vi fick 98 poäng!!! och det blev en 6:e placering denna dag. Nu har vi tre kvalificerade resultat i fortsättningklass!

Kopia av DSCF0266

Två dagars tävling och vi fastnade på en enda bild, här är vi i Vallentuna. Kolla in vattnet på flygfältet blött blött blött....

m_pawprint

Helgen 14-15 april var det lång-cokerpromenad i Hammarskog på söndagen, det var en lång och trevlig promenad i något blöt mark men vi hade i alla fall tur med vädret för det var en ovanligt skön dag för att var under denna kalla och regninga vår.

På lördagen hade vi CM i utställning i Uppsala cockerklubb, den hemliga domaren i år var Maria Müllerdorf. Alvin placerade sig två i unghundsklass med HP. Grattis Katarina! Herta var med men det blev ingen placering för hennes del. Mer om dagen och resultat läs här

Stort GRATTIS till vara nya Coker Mästare!!!

Sökkurs varannan tisdag går Herta och jag på kurs i sök, först gick det lysande och Herta var jätteduktig men så hände något och hon blev osäker så jag la ner träningen i väntan på nästa kurstillfälle. Jag talade om för Blomman (fröken) hur det var och hon tyckte det lät konstig och så satte vi igång och Herta sökte jättefint precis som hon gjorde från början, men så gick jag lite närnmare medans hon jobbade och då började Herta titta på mig och sluta söka. Här låg problemet Herta är mycket signalkänslig och hon behöver utrymme när hon jobbar. Problemet är löst och Herta jobbar jättebra i sitt sök igen. Katarina och Alvin går också på denna kurs och dom är jätteduktiga. Det är så roligt att se Alvin jobba, från början var han "något" ;) fladdig i sitt sök (han har nog det efter sin mamma) men nu när polleten har trillar ner är har så focuserad på sin uppgift och gör fina sittmarkeringar.

Nej nu måste jag sluta för denna gång (är väl inte riktigt klar men) dagen kallar och jag ska äta frukost, ta en morgonpromenad med tjejerna och åka till jobbet Tjingeling!

m_pawprint 

5/4

Vi önskar alla en lång skön och GLAD PÅSK!!!

080302