Här kan du läsa vad vi hade för oss under 2010

*2011*

22/12

Tack så mycket för alla fina julhälsningar vi fått!

Dan före dan före dopparedan....tiden bara flyger iväg och snart är julen här.

Den 11 december var vi till Älvsjö och ställde på HUND 2011 det var en trevlig dag med många fina hundar att titta på.

Herta gick för första gången i unghundsklass, hon fick Very Good. Ines fick Exellent men ingen placering i klassen.

Jag som ställt in mig på lite shopping kom i det närmaste tomhänt därifrån ja ja så kan det gå!

DSCF9914

Coola Herta på trimbordet

Kopia av DSCF9912

Söt-Herta

jul-Herta

Om jag slänger lite med öronen, blir det bra så? Mattes sötnos!

gbmenribbon2x

bild

Alvin har varit flitig och bakat pepparkakor = )

snogubbe2

En riktigt God Jul önskar vi er ALLA!

6/12

Nu har tiden spungit iväg igen.....men förra helgen (26 nov) var vi på en trevlig cockerpromenad med glöggfika, snön lös med sin frånvaro men solen tittade fram och det var skönt i luften! Jag har fått jättefina bilder från Marie Loré, TACK så mycket!!! här kommer några av dem....

ap11_8

Godissten... Herta, Rebus, Charma & Cleo.

cc_010_godis_sten

Lucy, Charma, Rebus, Herta & Ines poserar snällt eller vad det godis dom vänta på? ; )

cc_043_lera

Mmmmm..... vatten, geggamoja och vilka hundar "badar" där? Kan det va Ines & Herta!

cc_065_rebus_herta

Herta får en "smällkyss" av Rebus!

cc_069_fika

Fikadax! Jag då? undrar nog Ines. Får jag också en lussebulle? Snälla matte =) Kärlek!

cc_077_inez_herta

Mattes fina tjejer =)

cc_108_grupp

Hela gänget samlat!

advent2   071129 

19/11

Jag har fyllt på med lite bilder från rallytävlingen förra helgen!

12/11

Idag har Uppsala Cockerklubb haft CM i rallylydnad, CM:et var inbakat i en iofficiell rallytävling och det var 22 hundar till start idag varav 9 var cockrar! Domare var Katarina Strömberg och skrivare var Tina. Det blev en lyckad dag och jag tror de flesta var nöjda med dagen även om resultaten var av blandad kompott.

Herta tävlade för första gången och med tanke hur försiktigt jag tränar med henne i små doser då och då så tyckte jag att det gick över förväntan. Hon var jätteduktig, när det blev rätt gick det jättebra och det hon inte ville göra gjorde hon helt enkelt inte. Vi kom på 6:e plats i CM:et, med 54 poäng!

Kopia av DSCF9880

Här värmer vi upp....

DSCF9881

och här är det ligg under gång och det gick ju galant, duktig Herta!

Ines startade bland de sista hundarna och var lätt övertaggad och idag kunde hon inte "sitt, stå" utan gjorde ett utmärkt sitt, ligg hon fullkomligen kastade sig ner i ett perfect ligg och tittade förväntansfullt på mig, men ack så fel det blev. Förövrigt är jag nöjd med vår insatts idag. Det blev en SILVER placering i CM:et och i den inofficiella tävlingen blev det en 4:e plats, 83 poäng.

Kopia av 12nov11_inessilver  

Ines med sin STORA fina silver-rosett

Stort GRATTIS till våra träningskompisar Eva och Manuela till deras fina placeringar.

12nov11_lukasguld_500     12nov11_fiabrons_500_2

Manuela och Lukas GULD-vinnare och Eva och Fia BRONS-vinnare!!!

12nov11_7

Här är vi alla tre!

Manuela och Lukas vann inte bara CM utan vann dessutom den inofficiella tävlingen idag med 89 poäng, GRATTIS, snyggt jobbat!!! Det var kul att så många Uppsala cockrar ställde upp i CM i rallylydnad väl kämpat allesammans! Foto: Stina Yron Lund

m_pawprint

7/11

Nu var det länge sedan jag uppdaterade men det beror inte på att vi inte har haft något för oss utan precis tvärtom det har varit fullt upp med både sånt som är kul och sånt som är mindre kul, men så är livet. Men jag får börja tre veckor tillbaka, jag börjar nerifrån och jobbar mig uppåt =)

Denna helg har det trimmats för fullt här i Uppsala, UCK hade trimkurs och det var jag höll i den. Det blev en jättetrevlig dag med glada och trevliga cockerägare som lade ner hela sig själ i att trimma sin hundar. Gulliga Katarina hade ordnat med både fika och lunch och det var som vanligt när hon är i farten JÄTTEGOTT!!! Tack snälla Katarina     & Tack allihopa för en trevlig dag!

DSCF9874

Herta var med och höll koll på dammsugaren

Söndagen den 30:e oktober var vi till Rimbo och tävlade rally, vi åkte dit själva tjejerna och jag och vilken rolig dag det blev. Det är så kul på rallylydnads tävlingar för alla är så trevliga och man känner sig välkommen även om man som jag nu åker dit själv. Folk pratar med varandra om allt mellan himel och jord, Vilken ras har du? och var kommer ni ifrån? bla bla bla men trevlig är det! Det var Ines och jag som tävlade, Herta hänger än så länge med som mascot   Vi hade startnummer 13 och det verkar vara ett lyckonummer för det gick jättebra. När vi värmde upp var Ines superbusig och sådär flamsig som Ines kan vara och då tänkte jag att detta lovar inte gott men.... Ines samlade ihop sig lagom till vi skulle starta och det kändes jättebra på banan och jag tyckte det flöt på bra. Jag var så nöjd när vi gick av banan, mattes duktiga tjej hon kan när hon vill =)

Kopia av DSCF9805

Ines på prispallen, delad första plats!!!

Efter en lååång väntan och en skogspromenad var det dags för prisutdelning och gissa om jag blev snopen när vi blev uppropade på 96 poäng och delad första plats!!! Tjoho vad kul. Vi delade förstaplatsen med Carola Hag och hennes Golden Vilda. Grattis till er!!! så nu har vi fått ihop våra tre kvalificerade resultat i nybörjarklass och får flytta upp till fortsättningsklass, jag har inte bestämt mig än för hur vi ska göra men vi har lite tid på oss för jag har inte anmält till någon mer officiell tävling i år.

Men nästa helg har Uppsala Cockerklubb en inofficiell rallylydnadstävling med ett inbakat CM I Rallylydnad för Uppsalas cockrar, det är 24 ekipage anmälda varav 9 är cockrar. Det ska bli jättekul. Då ska både Ines och Herta vara med och det blir rallydebut för Herta, spännande.

Den 23 oktober var vi på cockerpromenad, härligt väder och tjejerna passade på att bada!

DSCF9794

DSCF9796

DSCF9797

DSCF9800

Gullrumpan Alvin vaktar grillen =)

DSCF9798

Ines fjäskar så mycket hon bara kan för Malvas husse, han är snäll och bjuder på godis ; )

Promenaden avslutades med korvgrillning, gott gott tack tack!!!

Den 22 oktober var vi till Vallentuna och tävlade rallylydnad, det var 265 anmälda helt fantastiskt kul vilket uppsving för rallyn har fått! Ines och jag startade som nmmer 20 i vår grupp. Det gick bra men jag kan inte säga att jag är jättenöjd, första delen av banan var Ines inte riktigt med mig utan lullade lite i sin "egen värld" men efter halva banan och ett "hjärnsläpp" Ines kunde helt plötsligt inte ligg under gång??? så ramlade poletten helt plötsligt ner och så gick hur bra som helst resten av banan. Vi skrapade ihop 72 poäng vilket är godkänt om än så på håret. Eva Annerklev var också med och tävlade med sina tjejer Ninni och Fia men de tävlade på en annan bana men det blev godkänt för båda två, Grattis Eva!

DSCF9772

DSCF9774

En trevlig dag i Vallentuna.

m_pawprint

18/10

I förra veckan fick vi ett härligt besked. Alvin har A-höfter! =)

I lördags den 15 oktober var vi till Västerås på...

2594768615

Det har blivit en tradition och det är alltid lika roligt att vara där! Många fina hundar anmälda, i år var det 156 st varav 76 tikar. Många vänner och bekanta var på plats och så hade Cockerklubben även i år bjudit in domare från rasens hemland England, vilket är extra roligt tycker jag. Domare i år var Wilma Ried, kennel Shanaz för tikarna och Annie Kettle, kennel Lujesa för valpar och hanar.

Herta gick i en stor juniorklass med 24 tikar anmälda, hon fick Exellent med blev oplacerad men jag är så nöjd.

Kopia av 026

Foto: Katarina Thor

Efter en lång väntan men med en mycket trevlig fikapaus med TÅRTA och SKÖNSÅNG, Tack tjejer!!! Gulle er =). Ja, det var ju min födelsedag och de hade mina goa vänner såklart kommit ihåg och släpat med sig tårta ända till Västerås!

och så äntligen var det Ines tur att kliva in i ringen, lite nervöst var det allt. Hon hade 7 jättefina championtikar i sin klass att tävla mot, så vilken lycka!

Ines vann klassen med CK och slutade sedan som 4:a Bästa Tik, mattes fina Ines!!! Tänk 76 tikar anmälda.

055

056

                                       Snygg-Ines =)     foto: Katarina Thor

Tack så JÄTTEMYCKET för alla gratulationer till Ines fina resultat denna dag och för alla fina och vänliga ord på vägen, jag är så stolt över att vara Ines matte, inte nog med att hon är snygg hon är en så otroligt rolig och mysig hund att leva med! Tack så mycket för alla grattis till mig på min födelsedag!

Stort Grattis Monica som blev BIS och hade tre av "sina" flickor med i bästa tik, och Paddy som blev 2:a bästa hane.

m_pawprint

8/10

Ines och Herta blev ögonlysta i tisdags av Eva Hertil och båda två ua. Härligt!

Förra helgen var det utställning i Jällaskloans ridhus, det var cokerklubben som anordnade den.Jag visade inte mina tjejer denna dag men jag hade äran att även få visa Ines dotter Soya som ställdes ut för första gången. Lite märkligt tyckte Soya allt att det var. Först miljön, ridhus och massor av andra hundar och sen då, att inte få vara med matte utan den där uppfödaren som hon inte träffar allt för ofta. hmmmm... Man det gick ganska bra och Soya var duktig utifrån de förutsättningar vi hade...

jalla11_s3

Först så travade hon på riktigt bra...

jalla11_s2

men så tog det STOPP. Var är min matte?

Lite mer trav blev det men tveksamt. På bordet var Soya duktig men visst var detta ett konstigt påhitt   Nästa gång får matte Denise visa Soya själv och då tror jag att det går mycket bättre. TACK så jättemycket för att ni kom och för jag fick visa Soya!

Katarina hade fullt upp för hon både jobbade och hade TVÅ hundar att visa! Först var det Alvin såklart och det gick galant.

jalla11_kt1

Finaste Alvin

jalla11_junhane_alla

Han kom två i juniorklassen. Snyggt jobbat Katarina!

Katarina som passade på att utställningsträna lite extra denna dag och ställde även ut Ines. Det gick hur bra som helst.

jalla11_bastatik

Ines var ensam i sin klass så den vann hon med ett HP. I bästa tik travade Ines och Katarina till sig en andra placering!!!

Tack för sngg handling Katarina, det gjorde du bra!!!

Grattis Stina till Celinés fina valpar!!! Titta gärna in hos Kennel Tans & Tins.

Önskar alla en trevlig helg!

m_pawprint

2/10

Tack så jätte mycket för alla gratulationer till Ines & Hertas fina resultat!

Idag blir Herta och hennes syskon 17 månader, Grattis på er alla!

Herta passade på att fira denna dag lite extra genom att bli Viltspårchampion!!!

DSCF9706   DSCF9709   DSCF9710

Lång tunga direkt efter spåret.....            Visst var jag bra?.....           och kul var det!!!

I morse for vi iväg och träffade domare Ted Lindström, Herta gick sitt tredje öppna spår och hon jobbade jättefint och det blev ett 1:a pris. Mattes duktiga Herta. Så nu har kennel Joinmi fått sin första Champion!

Efter en härlig förmiddag i skogen åkte vi hemåt mycket nöjda med två Champinjoner ;) och massor av kantareller!

 DSCF9712

Stina och Manuela kom förbi efter UCK cockerpromenad idag och gratulerade Herta till Championatet! Tack tjejer sånt värmer! Gulliga Stina hade tagit med en alldeles egen rosett till Herta i fall att det skulle gå bra idag, och det gjorde det ju.

  DSCF9713

Herta, SE VCH Joinmi Apple of My Eye

DSCF9732

m_pawprint

Igår var det heldag i Jällaskolans ridhus, Uppsala Cockerklubb hade sin årliga inofficiella utställning för alla raser .... Alvin, Fit As A Fiddle var med och Soya, Joinmi Fresh As A Daisy ställdes ut för första gången och mamma Ines var också med .... mer om dagen kommer..../Natti Natti

DSCF9703

Söta Soya

m_pawprint

26/9

Kopia av DSCF9242

Härliga resultat! I förra veckan var jag iväg och röntgade Herta och hon har A-höfter! =)

I söndags var vi iväg till Kicki Renlund och gick viltspår. Axel och Manuela gick ut först och det gick jättebra = Championat!!!

Ines var jätteduktig även denna gång och fick ett första pris. =)

m_pawprint

18/9

I dag har vi varit och gått viltspår igen =)  Både Herta & Ines jobbade jättefint även denna gång och fick 1:a pris, Härligt! Domare idag var Ted Lindström. I skogen hos Ted träffade vi på "gamla" bekanta, Anki och hennes springerflickor var också där för att gå spår och idag blev hennes Betty Champion och i veckan så hade även Happy blivit det! Dubbelt Grattis tjejer   Kul att just vi träffades där i skogen!

Utställning i Högbo int. SKK 17 sept. Domare Petra Junehall.

20110917 018

Alvin fick Exellent och kom 3:a i klassen, Snygggt jobbat Katarina =)

20110917 027

Herta fick också Exellent men oplcerad i klassen. Lilla fröken "byxlös" ;) eller var det pälslös....

birbim_2hogbo11

                                                                                                 Foto: Monica Forsander

Ines var på ett strålande humör, idag var det ju riktigt kul matte =) Hon vann Championklassen med CK och blev sedan Bästa Tik, CACIB & BIM.

  Stort Grattis till Gunilla Eriksson och hennes fina Ch. Apelhöjdens Olympic Swing som blev BIR!

 ines_BIMhogbo11

                          Fina Ines och en glad domare men vad gör jag???     Foto: Monica Forsander

m_pawprint

15/9

Viltspårchampion! Igår var vi iväg till domare Per-Erik Pettersson och gick två öppna spår. Både Herta och Ines jobbade bra och fick varsin 1:a TJOHO, de var Hertas första och Ines tredje 1:a därmed blev hon viltspårschampion! Gulliga Stina som visste att vi var och gick spår och att Ines hade en chans till championat hade tagit med sig en rosett in till stan försäkerhets skull och när jag ringde och talade om att det gått bra så kom hon med den (+ lite bubbel till matte) efter sin kurs igår kväll, TACK snälla Stina det hade jag inte väntat mig! så redan idag kunde jag fota vår champion med sin rosett. =) Herta var jätteduktig i sitt första öppna spår lite orutinerad med med STOR arbetsglädje, gullhöna.

DSCF9682

DSCF9683

m_pawprint

11/9

Tjoho! i onsdags var tjejerna och jag iväg till Stäket och träffade viltspårsdomare Göran Ädel.

Herta gick ett anlag och det gick bra så nu har hon ett godkänt anlag, nu får vi träna och så väntar öppet spår för den lilla damen. Det blir spännande  och se hur hon fixar det. =)

Ines gick ett öppet spår och det gick också jättebra, hon jobbar målmedvetet från start till mål så det blev ett 1:a pris!

2011 09 11 022

Herta i går (lördag) när vi var ute och träna!

I torsdags var två av Ines "valpar" på besök först kom Soya, oj vad denna tjej vuxit på sig och blivit stora damen, först lite trimning sedan blev det bus och fika. Och så kom Alvin för lite putsning inför söndagens utställning.

soya

Söta Soya!

soya & herta

Systrarna söt Soya & Herta =)

och i går var vi ute och träna spår och det så blev det en lång härlig promenad i det härliga vädret som lördagen bjöd på.

2011 09 11 029

Skogsmullarna Herta, Axel & Ines

2011 09 11 030

Det är såhär att Axel och Herta far fram i skogen mest hela tiden, hit och dit och fram och tillbaka medans Ines travar runt och gör små utflykter hit och dit men i ett annat tempo. På bilden ovan har jag lyckats fånga båda tejerna på samma bild men man kan faktiskt se att det går olika fort =)

Idag har vi varit på utställning i Gimo och ställt ut för domare Patric Ragnarsson och det blev inga lysande resultat för oss. Herta och Alvin fick båda två Very Good idag. Ines var inte på hugget, hon fick exellent och blev 3:a i klassen med CK. (Bilder från dagen kommer.)

m_pawprint

6/9

Herta och jag har börjat på en rallylydnadskurs och det går över förväntan, hon är jätteduktig!

Cockerpromenad den 3 september, lite lutsig blev det allt när vi kom på att det "bara" var enfärgade hundar med på promenaden.

start8sept11 

Fyra svarta & tre röda =) & 12 tvåbenta

Alvin och Katarina går på samma kurs och jobbar så fint ihop. 

I söndags 4 sept var Team Thor ;) iväg till Tierp och var med på en inofficiell utställning. Alvin blev BIR!!! Grattis Katarina!!!

Alvin BIR Tierp

m_pawprint