Här kan du läsa lite om vad vi tycker om att göra...

Uppdaterat augusti 2021

Här tänkte jag att jag skulle skriva lite om vad vi har för oss, jag hade en sida förut som hette rallylydnad (och den kan man se längre mer på sidan) och visst tränar vi rally någon gång ibland men vi gör faktiskt en hel del annat också =)

Nose Work är det vi tränar mest just nu både själva och med likasinnade vänner. Vi tävlar ibland och det väldigt roligt att komma iväg och träffa Nose work:are från hela Sverige byta erfarenheter och få tips och ideer  Både Herta och Singe är uppflyttade till TSM 2, Herta har tidigare tävlat med fina resultat och placeringar men inget diplom. Herta är pensionär från tävlan men tränar på som vanligt. Signe som tävlade med superfina resultat i klass 1 tävlar nu i klass 2, och här går det iblad riktigt bra och ibland inte alls men vi kämpar på ..... Nose Work är så himla kul!

 10441025_684761941559193_2729877127267288713_n

Specialsök (KONG) är också något vi gärna tränar och Malva och jag har tävla/gjort prov några gånger. Specialsök kommer bli officiell tävlingsform framöver.

received_959583338199006

 Viltspår, hårda spår, personsök och spår har vi också provat på och tränat en del och gått viltspår för domare.

 

DSC_0068

10264760_662504083784979_6929665670791239669_n

Herta, Signe & Malva är viltspårschampion

  DSCF9732  20210726_082128

 Utställning

Jag ställer gärna ut mina hundar lite då och då. Det är jättekul att komma iväg och träffa alla trevliga cokervänner vi har runt om i landet och få en exteriör bedömning av hundarna.

Signe 1 år

Signe maj 2016

1a ungkl tik

Majken okt. 2014

Championat 31 aug 2014

Herta aug. 2014

DSC_0059

Ines aug. 2014

Rallylydnad är en toppenbra träningsform, lättsam och kan göras när som helst och var som helst och visst är det kul att komma ut på tävlingsbanan och få ett kvitto på all träning man lagt ner. Tävlandet har vi lagt på hyllan ett tag men tränar gör vi lite då och då och visst är det kul!

ines1

   DSC_0229 - kopia   DSC_0200 - kopia

   DSC_0237 - kopia   DSC_0213 - kopia

CM i Rallylydnad 2013 blev Ines GULD mästare i avacerad klass & Herta Silver mästare i  forsättningsklass & Ines blev Mästarnas Mästare!

Rallylydnad, en liten histora om......

debutgittanRallylydnad Lite historia om hur vi började med detta!

  Rallylydnad är en sport som jag tror passar de flesta, mig & Ines passar den som handen i hansken. Det som jag tycker är så bra med rallyn är att det är en jätterolig och lättsam form av lydnad och att man kan träna var som helst och när som helst, man får bra kontakt med sin hund och på köpet får man dessutom en lydig och lyhörd hund, kan det bli bättre  .

  Hösten -08 var första gången jag kom i kontakt med rallylydnad på riktigt. Ines och jag var med på en prova-på-dag med Marie Sjöborg och jag tyckte det var jättekul men gjorde inte så mycket av det då. I februari 2009 åkte iväg och tittade på en tävling här i Uppsala. Jag tyckte att det såg kul ut och tänkte  att det här kanske vi med kan klara av med lite mer kunskap och träning, det är lättare att hålla träningen igång om man har mål att träna mot, och då är en tävling ett bra mål att sträva mot.

  Under en helg i februari 2009 anordnade Uppsala CK en nybörjarkurs i rallylydnad och vi var såklart med, instruktör var Emma Berg. Det blev en mycket intensiv helg och vi var jättetrötta, både hundar och  människor på söndagseftermiddagen. Men det var en rolig och lärorik helg!

Under den helgen kursen var var vi några som utmanade varandra på en tävling framåt hösten närmare bestämt oktober 2009. Här skulle det tränas! Tävlingen blev inställd och med träningen gick väl sådär  .

 Men så dök det upp en tävling här i Uppsala och då måste vi ju genast anta utmaningen så vi (Eva, Manuela och jag) anmälde oss glatt till denna tävling som skulle gå av stapeln den 4 augusti 2009. Tränade vi nääääe.... tre dagar före tävlingsdagen kom vi på att vi borde nog börja träna i alla fall, Manuela/Lukas och jag/Ines. Eva/Fia har ju pysslat med rally förut och har både erfarenhet och lite tävlingsrutin. Men sagt och gjort - träning blev det med Eva som styrde upp det hela. Tack för det Eva hur skulle det annars har gått!

Gittan

foto: Manuela H Johansson

 Tävlingdagen 4/8 dök upp!

Och fy så nervös jag var, vad hade jag gett mig in i och som om det inte var nog med att det var vår första tävling VI skulle starta FÖRST! Men det gick ganska bra och med tanke på hur lite vi tränat så var jag nöjd och Ines skötte sig alldeles utmärkt, vi fick ihop 65 poäng, Icke godkänd men nöjda ändå.

rallyines sver

Ines & Jag in action och  Ines jättetrött efter sin debut. foto:Manuela H Johansson

 Det här var ju kul!

Så efter det har vi fortsatt att träffas och tränat tillsammans ca 1 gång i veckan och målet blev nu att få tre godkända i nybörjarklassen. Vi har även gått en fortsättningkurs i rallylydand för Emma Berg. Allt eftersom vi tränat och kämpat på (ibland går det sååå bra och ibland går det mindre bra) så har det börjat falla på plats och även Ines som alltid till en början sprallade runt har förstått att matte vill att hon ska ha alla fyra tassarna i marken och lyssna på vad hon ska göra (inte chansa) för då går det ju riktigt bra!

Vår andra tävling

Den 20 september i Uppsala gick väl inte sådär lysande direkt. Ines & jag startade först och Ines var på en egen planet och snosade runt och struntade fullkomligt i vad matte sa. En liten tröst för oss var ändå att hon var långt ifrån ensam om att vara okoncentrerad, vi undrade vad det kunde vara som luktade så himla gott. Vi fick endast 47 poäng, Icke godkänd. Manuela & Lukas snubblade på mållinjen, 1 poäng från godkänt men Eva & Fia blev godkända och kom på 7:e plats  .

rallylydnad 002rallylydnad 005

Foto: Manuela H Johansson

Vår tredje tävling var den 24 oktober, Österåkers brukshundsklubb.

Vi åkte iväg tidigt på morgonen och efter att vi åkt en lite ofrivillig omväg var vi på plats. Vilket mysigt ställe vi hamnade på och vi blev väl mottagna och sånt känns alltid så skönt när man kommer till ett nytt ställe och som vi lite orutinerade  .

Och visst gick det bra, vi blev godkända hela trion!!! Ines & Jag var först ut, har ni hört det förut? ha ha ha... men det gick ju bra trots att Ines kändes lite låg när vi gick banan. Hon var inte alls så sprallig som hon brukar vara och jag min superklant gjorde FEL på skylt fyra. Ines var helt omedveten om vad klant-matte höll på med, men gjorde helt rätt och utförde momentet jag bad henne om korrekt. Duktig tjej, klantig Matte!

Trots det fick vi 75 poäng!!!

Domaren tyckte att vi jobbade jättebra och att det var synd på hinder 4:a och det var sååå Klantigt av mig! jag grämde mig över detta i flera dagar för Ines hade ju jobbat så bra och så skulle jag klanta till det. Men vi blev ju godkända och det var MÅLET!

Grattis till oss!!! Det gjorde vi bra

osteraker BK rallyokt-09 007gruppbild

Lukas, Ines & Fia i Österåker.

 Ja det var såhär det började och sen dess har vi tränat och tävlat med blandad framgång men kul är det!